Türkiye, Suriye’deki katliamdan kaçarak hayatlarını ve ailelerini kurtaran Suriyeli göçmenlere sahip çıktı. Türkiye, bu süreçte hayatlarını devam ettirebilmeleri için birçok yardımda bulundu. Ancak ırkçı ve sözde hümanist gözüken bazı taraflar her fırsatı değerlendirerek saldırı ve düşmanlıklarını sergilemeyi sürdürüyor.

YENİ BİR DEZENFORMASYON ÖRNEĞİ

Son olarak dün özel bir televizyon kanalında canlı yayınlanan bir programda gazeteci Fatih Altaylı’dan tepki çeken skandal açıklamalar geldi. Altaylı, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının tartışıldığı programda Suriyelilere yönelik ırkçı açıklamalar yaparak yeni bir dezenformasyon üretme çabasına girdi.

“SURİYELİLER İŞGALCİ”

Altaylı’nın tepki çeken açıklamasında “Türkiye’nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yakında bizi atacaklar buradan, öyle bir hal var. Son derece özgürler, hiçbir yükümlülükleri yok, hesap verme durumları yok, yasaklar onları bağlamıyor bizi bağlıyor. Açık söylemek gerekirse Türkiye’yi biz Suriye’ye savaşsız kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye’yi esir almış gibi görünüyorlar. Sokağa baktığımız zaman ortaya çıkan tablo bu. Sağlık hizmetleri onlara bedava Türk vatandaşına değil. Sokaklar Türk vatandaşına yasak onlara değil. Ellerini kollarını sallayarak girip çıkabiliyorlar, kimse onlara bir şey sormuyor. Ne yazık ki durum bu. Neyse konumuz bu değil ama buna karşı da birşey yapılaması gerekiyor. Meclis kürsülerinden bağırmakla olmuyor bu işler. Bunlarla ilgili bir şey yapılması da lazım. Eğer ortalıkta bu gibi işlerle ilgilenen bakanlıklar var ise.” gibi skandal ifadeler yer aldı.

ALTAYLI’YA SUÇ DUYURUSU

Altaylı’nın bu açıklamaları tepki çekerken Mülteci Hakları Derneği skandal ifadeler için harekete geçti. Dernek Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Mülteci Hakları Derneği, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada “Gazeteci Fatih Altaylı’nın özel bir televizyon kanalında sarfettiği, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, mültecileri açıkça hedef gösteren ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları nedeniyle dernek olarak savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.” dedi.

IRKÇI SÖZLERİNİ SAVUNDU HATTA DAHA İLERİ GİTTİ

Öte yandan Altaylı, bugünkü köşe yazısında programdaki ırkçı ifadelerini savunarak delillendirme çabası içine girdi. Altaylı yazısında vatansever olduğunu da sözlerine ekleyerek “Suriyeliler değil, Türkiye; Suriye, Irak, Afganistan gibi ülkelerin vatandaşlarının işgali altında.” dedi.

Altaylı ayrıca Türkiye’de en az 6 milyon kayıtlı veya kayıtsız yabancının yerleşik olduğunun tahmin edildiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Yani Türkiye nüfusu 83 milyon değil, 89 milyon. Bunlar ev alıyor, tüketim yapıyor, ekonomiye katkı sağlıyor diye göz yumuluyor muhtemelen. Ama kontrolsüzce. Ama neredeyse bir işgal ordusu gibi.

Editör: TE Bilisim