PTT iş başvurusu nasıl yapılır? PTT başvuru son tarih ne zaman 2021? İşte PTT personel alım şartları… soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Devlet dairelerinde çalışmak isteyen vatandaşlar PTT başvuruların ne zamana kadar süreceğini araştırıp heyecanla başvuru süresini takip ediyor. Peki, PTT iş başvurusu nasıl yapılır? PTT başvuru son tarih ne zaman 2021? İşte PTT personel alım şartları…

PTT İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? PTT BAŞVURU SON TARİH NE ZAMAN 2021? İŞTE PTT PERSONEL ALIM ŞARTLARI…

PTT başvuru formunu doldurarak kamu personeli olmak isteyenler için pandeminin, PTT personel alımı ilanlarına ne derece yansıyacağını önem taşıyor. Geçtiğimiz yıl iddia edilen PTT personel alımının 2021 yılına yansıyacağı düşünülüyor.

Her yıl yapılan personel alımının bazı şartları doğrultusunda adaylar, kurumun personel almak için uyguladıkları yöntemlere göre sınava alınacaklar. Ancak kurumun pandemi süreci sebebiyle alımlarını bir süreliğine ertelemesi üzerine PTT memur alımı ilanlarının 2021 ilkbahar dönemine erteleneceği iddia ediliyor. Bu süreçte PTT personel alımı başvurularını kaçırmak istemeyenler PTT iş ilanlarını yakından takip etmek istiyor.

PTT BAŞVURU SON TARİH NE ZAMAN 2021?

Kişiler gerekli şartları taşıdığı takdirde kurumların uygulayacağı sınav veya mülakatlara katılım sağlayarak, başarı sağlanması halinde belli bir kadroda işe alınacaklar. Aynı zamanda her yıl PTT kendi web sitesi üzerinden ya da konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşları bilgilendirmektedir. PTT iş başvurusunda bulunmak isteyen adaylar için gerekli detaylar şöyle;

PTT iş başvurusunda bulunmak isteyenlerin takip etmesi gereken ilk adım PTT resmi web sitesinden başvuru alanlarını tercih etmektir.

Başvuru sırasında adaylar, seçecekleri alana göre tek bir seçimde bulunurken, kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alınacakları belirtiliyor.

Öte yandan sınava katılmak isteyenler sınav için yatıracakları bir miktar parayı Ziraat Bankası veya PTT web sitesi üzerinden yatırabilirler.

PTT PERSONEL ALIM ŞARTLARI

PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT’nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran kişiler mülakatın ardından sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavların sonuçları göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir.

Açık olan tüm pozisyonlar ve gerek görülen tüm departmanlara personel alımı yapan PTT şirketi, personel alacağı yönünde duyurularını Ptt.gov.tr adresi üzerinden sürdürmektedir. Aynı zamanda öğrenciler için staj imkanı sunan PTT kargo son duyurularına göre Staj Seferberliği Projesi ile kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden staj başvurularını da kabul etmektedir.

PTT YAZILI SINAVDA NELER SORULUYOR?

PTT yazılı sınavda vatandaşlar hangi konular ve ne tür sorularla karşılaşacağını merak ediyor. İşte PTT Genel Müdürlüğünün sınav kılavuzunda yayınladığı konu başlıklarına ilişkin detaylar şöyle;

Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları Sözel Akıl Yürütme Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme Temel Yurttaşlık Bilgisi Türkiye Coğrafyası Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik konular Ölçme becerisi

Editör: TE Bilisim