Osmanlı saray mutfağından gnümüze sofraların özel lezzetleri arasında yer alan tavuklu, kıymalı, kuşbaşılı Hünkar Beğendi tarifi, misafir sofralarınızı süsleyecek kolay yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe beğeniyle tüketilen Izgara Hünkar Beğendi tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 11 Aralık 2020 Cuma günü için kolay yemek tarifi önerisi; Hünkar Beğendi tarifi! Malzeme listesi ve Hünkar Beğendi nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini görmek için bu bağlantıya  tıklayınız!..  

Bugün akşama ne pişirsem; Hünkar Beğendi tarifi, malzemeleri

700 gram kadar az yağlı kuşbaşı Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1 kg çekşrdeksiz patlıcan 1 tatlı kaşığı kaşar rendesi 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 2 su bardağı süt Limon suyu, tuz ve karabiber

Hünkar Beğendi nasıl yapılır?

Hünkar Beğendi hazırlarken öncelikle Soğanlar ince ince küp olarak doğranır. Tencerede sıvı yağ ile kavrulur. Sonrasında etler ilave edilir. Kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiber eklenir. Etin hizasına gelecek kadar sıcak su konur. Etler yumuşak kıvam alıncaya kadar orta ateşte pişirilir.

Daha sonra patlıcanlar birkaç yerinden delinir. Ocak üzerinde közlenir. Her iki tarafı da közlenir. Sonrasında kabukları soyulur. Limonlu suda yaklaşık olarak on dk. kadar bekletilir. Sonra, sudan süzülerek alınır. İnce ince doğranır.

Başka bir tencerede tereyağı eritilir. Un ile beraber kavrulur. Sonra patlıcanlar ilave edilir. Süt de azar azar dökülür. Sürekli karıştırmaya devam edilir. Koyulaşınca kaşar rendesi ilave edilir. Karıştırılır ve altı kapatılır. Servis tabağına ilk önce et konur, kenarlara da hünkar beğendi koyulur. Sıcak olarak servis edilir.

Hünkar Beğendi hazırlarken kuşbaşı et yerine tavuk ya da damak zevkinize göre sarımsak soslu baharatlı kavrulmuş kıyma da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim