Siirt Belediye Başkanı HDP’li Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı HDP’li Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı HDP’li Baran Akgül, İçişleri Bakanlığı’nca görevlerinden alındı.

İçişleri Bakanlığınca görevden alınanların yerine, Siirt Belediyesine Vali Ali Fuat Atik, Baykan’a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan’a İhsan Emre Aydın, Muş Valiliğince Altınova Belde Belediye Başkan Vekilliğine ise Korkut Kaymakamı Hasan Sadebıyık görevlendirildi.

TERÖR SORUŞTURMASI

Sabah erken saatlerde Siirt Belediyesi’ne gelen çok sayıda polis, belediye binasının içinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

İçişleri Bakanlığı’nca görevlerinden alınan Siirt Belediye Başkanı HDP’li Berivan Helen Işık ile Belediye Başkan Yardımcısı Peymandara Turhan, aynı partili Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, haklarındaki terör soruşturmaları nedeniyle gözaltına alındı.

Sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürülen Işık, Turhan, Akgül ve Sarsılmaz’ın işlemleri sürüyor.

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Peymandara Turhan da gözaltına alındı.

IĞDIR BELEDİYESİNE SORUŞTURMA

Öte yandan, gelen son bilgiye göre HDP’li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş da hakkında yürütülen bir terör soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Iğdır Belediye Başkan Vekilliğine ise Vali Enver Ünlü görevlendirildi.

Polis ekipleri belediye binalarında arama yapıyor.

Editör: TE Bilisim