Yeni yıla girmeye sayılı günler kaldı. Bu dönemde en çok veliler ve öğretmenler okulların kapanacağı günlerin takvimini merak ediyorlar. Sömestr tatili için detaylara ulaşmak isteyen öğrenciler ise merakla  “2020 Okullar ne zaman kapanacak” sorusunun cevabını araştırıyor. “15 tatil ne zaman?” sorusu binlerce öğrenci tarafından bilinmek istenenler arasında yerini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, 15 tatil ne zaman? 2020 Okullar ne zaman kapanacak ve Sömestr tatili hangi gün başlayacak? Tüm bu soruların detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

15 TATİL NE ZAMAN? SÖMESTR TATİLİ HANGİ GÜN BAŞLAYACAK?

Sömestr tatili için heyecanlı bekleyişe giren öğrenciler hangi tatil yapacakları konusunda araştırmalarını sürdürüyor. İşte, sömestr tatili hakkında tüm detaylar… MEB, belirlediği takvim doğrultusunda okulların açılacağı tarihi ve sınav takvimini resmi internet sitesine erişime açtı.

2020 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Verilen bilgilere göre;

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) Ara tatillerde bir ana tema başlığı altında bilim, kültür, sanat, spor, gezi, fuar gibi etkinlikler planlanacak. 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Editör: TE Bilisim