TRT 1 yayımladığı tarihi konu alan diziler ile izleyicilerin gönüllerine taht kurmaya Payitaht Abdülhamid ile devam ediyor. Vizyona girdiğini ilk günden itibaren özelliklede İngiltere kraliçesinin gündeme geldiği bölümlerde ses getiren dizi hem Osmanlı hem de Ulu Hakan Abdülhamid Han’ın hayranlarının beğenisini topladı.

Hayranlıkla takip ettiğimiz Payitaht Abdülhamid dizisinde son bölümlerde yine heyecan verici sahneler konu alındı. İzleyici karşı emellerin hain planlarına karşılık her zaman bir adım önde olan Ulu Hakan Abdülhamid Han’a her defasında olduğu gibi bir defa daha hayran kaldı.

Son bölümde yaşanan gelişmeler

Yayımlanan son bölümde Siyonist emeller(Herzl ve yardakçıları) Plevne zaferinin adına şayan Gazi Osman Paşa’nın sadakatini bir nevi sınamaya kalkışmıştı. Bölüm sonunda nefes kesici bir sahne ile Gazi Osman Paşa, Sultan Abdülhamid’e silah doğrultmuştu. Tabi ki de biraz gerilsek de tarihte neler yaşandığını bildiğimiz için Osman Paşa’nın Sultan’ı öldürmeyeceğini biliyorduk.

Gazi Osman Paşa, Osmanlıya yakışır bir paşa

Ve Gazi Osman Paşa, bir Osmanlı Devleti paşasına yakışır bir şekilde Sultan’a sahiden öfkelenip karşı durmak istediğini dile getirerek Payitaht’ı yıkmak isteyenleri kendine inandırıp bir nevi içlerine sızmıştı.

Kraliçe uykuda

Velhasıl bir gelişme daha olmuştu, Sultan İngiltere kraliçesini bir zehir ile derin bir uykuya dalmasını sağlamıştı. Bu durumda İngiltereyi ve dolaylı olarak Osmanlı bankasını rehin alanlarıda avucunun içine almış oldu.

Abdülhamid’i suçlamak

İsyan çıkarma emellerine ulaşmaya çalışan Herzl ve ekibi Ermeni Patrik’ini Abdülhamid’in öldürdüğü oyununa Ermenileri inandırmak için yanmış bir cesedi adeta servis etti.

Sultan Abdülhamid’i Yıldız Sarayı’nda ziyaret

İngilizler kraliçelerinin ölümünden korktukları için Sultan Abdülhamid’i, Yıldız’da çözüm için ziyaret ettiler. Ulu Hakan bu ziyarete Osmanlı bankasındaki Ermenileri hedef göstererek “Ellerinizi çekeceksiniz yoksa uykunun devamı ölümdür!” diye karşılık verdi.

Bu cevap üzerine İngilizler Siyonistler ile anlaşarak Osmanlı bankasının ve içindekilerin rehnine uzlaşarak son verdiler.

Hain Mahmut Paşa Şehzadeleri tuzağa çekti

Mahmut Paşa’nın hainlikleri tabi ki son bulmuyor bu seferde hırsının kurbanı olan Paşa iki şehzadeyide tuzağa çekti her ne kadar kendi oğlu Sabahattin engel olmak istesede.

Ayin düzenlenecek meydanda Ermeni Patrik’inin geri gelmesini bekleyen ermeni halkın toplandığı meydana şehzedeler orduları ile geldi. O sırada Siyonistlerin adamlarından olan Osmanlı askeri kılığına girmiş bir hain Patrik’e silah çekti. Amaçları kargaşa çıkartıp şehzadeleri öldürmek olacak.

Şehzadeler kurtulabilecekler mi?

Şehzadelerin düştüğü tuzaktan nasıl kurtulacağı merak konusu iken Ömer’inde Ahsen’i nasıl kurtaracağı merakını koruyor.

Nasipse haftaya yayımlanacak olan yeni bölümde her şeyi göreceğiz.

Editör: TE Bilisim