Libya Ordusu, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri darbeci Hafter militanlarından temizlemek  için “Zafer Yolları” isimli yeni bir harekat başlattı.

5 HAVA HAREKATI GERÇEKLEŞTİ

Libya ordusu sözcüsü Albay Pilot Muhammed Kununu yaptığı yazılı açıklamada, Libya ordusunun Sirte ve Veşke bölgelerinde Hafter militanlarının bulunduğu tüm noktaları hedef almaları emrinin verildiği bildirildi.

Sirte ve Veşke kentlerinin harita üzerindeki konumları.

Açıklamada Hava Kuvvetlerinin, Sirte şehri yakınlarında, terörist Hafter militanlarının ve paralı askerlerinin silahlı mekanizmalarını hedef alan 5 hava saldırısı gerçekleştirdiği bilgisi de paylaşıldı.

“BU KEZ GERİ ADIM ATILMAYACAK”

Kununu açıklamasında Sirte’nin fikir önderleri ve aydınlarına da seslendi. Yaptığı çağrıda şu ifadeler yer aldı: “On dört aydır, Sirte’nin önde gelen isimlerine aklını başına alıp, bölgedeki savaş belasını bitirmeye çağırıyoruz. Bugün son çağrıyı yapıyoruz. Devlet, Sirte’nin kontrolünü yeniden eline almadan geri adım atmayacak.”

Öte yandan Kununu, ülkede sivilleri tehdit eden teröristleri ve kanunlara karşı ayaklanmayı tetikleyecek herhangi bir adımı nerede olursa olsun bitireceklerine dair kararlılıklarını da ifade etti.

VİŞKE GERİ ALINDI

Libya ordusu, Sirte’nin batısındaki Vişke beldesini darbeci Hafter militanlarından kurtararak bölgede kontrolü sağladığını duyurdu.

KAÇTILAR!

Libya Ordusu dün yaptığı yazılı açıklamada, Sirte’deki “milis ve paralı askerlerin büyük bir panik içinde kentten kaçışının gözlendiğini” paylaşarak, kentin ileri gelenlerinin “Sirte’yi barışçıl yollarla Libya hükümetine teslim etmeyi önerdiğini” aktarmıştı.

Editör: TE Bilisim