A Milli Futbol Takımımız özel maçta deplasmanda Almanya ile karşı karşıya geliyor. A Milli Takım, Almanya maçının ardından, UEFA Uluslar B Ligi’nde 11 Ekim Pazar günü Moskova’da Rusya’ya konuk olup, 14 Ekim Çarşamba günü ise İstanbul’da Sırbistan’ı ağırlayacak.

STAT: Köln Stadı SAAT: 21.45 HAKEM: Benoit Bastien YAYIN: TRT 1

Muhtemel 11’ler

ALMANYA: Leno, Ginter, Süle, Rüdiger, Emre Can, Leon Goretzka, Heinrich, Nico Schulz, Havertz, Draxler, Waldschmidt.

​TEKNİK DİREKTÖR: Joachim Löw

TÜRKİYE: Uğurcan, Mert Müldür, Merih, Çağlar, Umut Meraş, Ozan, Mahmut, Hakan, Abdülkadir Ömür, Cengiz, Burak.

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

25.KEZ ALMANYA İLE RAKİBİZ

Özel maçta yarın deplasmanda Almanya ile karşılaşacak A Milli Takım, Almanya milli takımları ile bugüne dek toplam 25 kez karşı karşıya geldi.

Türk Milli Takımı, 97 yıllık tarihinde 13 kez Batı Almanya, 5 kez Doğu Almanya, 7 kez de iki ülke arasındaki sınırların kaldırılmasının ardından birleşen Almanya ile karşılaştı.

A Milli Takım bu maçlarda 6 galibiyet, 15 yenilgi ve 4 beraberlik aldı.

Batı Almanya karşısında oynadığı 13 karşılaşmadan sadece 1’ini kazanan, 2’sinde berabere kalan milliler, 10’unda ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Batı Almanya’ya 7 gol atan ay-yıldızlı ekip, buna karşın 38 gol yedi.

DİĞER MAÇLAR

Doğu Almanya ile tarihinde 5 kez oynayan milliler, 3’ünü kazanıp, 1’ini kaybetti, 1 maç da berabere bitti. Doğu Almanya’ya 10 gol atan milli takım, kalesinde 5 gol gördü.

A Milli Takım, iki ülkenin birleşmesinden sonra Almanya Milli Takımı ile de 7 kez karşılaştı. Bu maçlarda 4 yenilgi, 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

1992 yılında deplasmandaki özel maçta 1-0 yenilen ay-yıldızlı ekip, 1998 yılında ise Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda Bursa’da 1-0 galip geldi. Bu maçın Münih’teki rövanşı ise 0-0 bitti. 8 Ekim 2005 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan özel karşılaşmayı Türkiye, Halil Altıntop ve Nuri Şahin’in golleriyle 2-1 kazandı. 2010’da Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda Almanya’da oynanan maçı ev sahibi 3-0 kazandı.

Editör: TE Bilisim