Filistin İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptırımların “ABD siyasetine muhalefet eden devletlere, hükümetlere, toplumlara ve halklara yönelik zorbalığın bir göstergesi” olduğunu belirtti.

“WASHİNGTON SÖMÜRGE MANTIĞIYLA HAREKET EDİYOR”

Şihab, “Türkiye’yi ve Türk yetkilileri hedef alan politikaları ve yaptırımları şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Washington yönetiminin sömürge mantığıyla hareket ederek dünyanın tüm halklarına istediklerini zorla kabul ettirmeye çalıştığını” söyleyen Şihab, “Türkiye’nin farklı alanlarda kendi kapasitesini geliştirme hakkının bulunduğunu” vurguladı.

Şihab, “ABD, Filistin halkına yönelik yaygın bir biçimde terör ve saldırganlığın yanı sıra bölge halklarını ve ülkelerini açıkça tehdit eden İsrail’e her türlü desteği sağlarken, bölgedeki büyük ülkelerin peşine düşmeye hakkı yok.” şeklinde konuştu.

ABD’DEN TÜRKİYE’YE S-400 YAPTIRIM

ABD, Rusya’dan S-400 sistemlerinin alması nedeniyle Türkiye’ye dün ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında yaptırımlar uygulama kararı almıştı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), SSB Başkanı İsmail Demir ve Başkanlık yetkililerinden Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit’in yaptırım listesine eklendiği bilgisi paylaşılmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, ABD yaptırımlarını eleştirerek “(ABD yaptırımları) Elimizin tersiyle ittik. Bu, milli meseledir. Hepimiz bu dik duruşu, onurlu duruşu göstereceğiz.” demişti.

Pakistan’dan ABD’nin S-400 yaptırımına ilişkin açıklama: Derin endişe duyuyoruz

Dünya

Habere Git

ABD’den Türkiye’ye S-400 yaptırımı!

Dünya

Habere Git

Kurtulmuş: ABD yaptırımlarının esas hedefi milli savunma sanayimizdir

Politika

Habere Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD’nin yaptırım kararı egemenlik haklarımıza saldırıdır!

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim