Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 5 Haziran 2020 günü yatırımcılar ve ekonomi uzmanları bu soruya yanıt arıyor. Koronavirüs pandemisini dünyanın birçok ülkesinde gerileme göstermesi risk algısı düşürse de altın piyasalarındaki etkisini kaybettiğini söylemek doğru olmaz. Öte yandan dolar ve petrol fiyatlarındaki değişimler de altın fiyatlarını dalgalandırıyor.

ALTIN FİYATLARI DÜN NE KADARDI?

İstanbul Kapalıçarşı’da dün, altınının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 1,1 artışla 372,2 liradan tamamladı.

Dolar kaç TL? Dolar düşer mi yükselir mi? 5 Haziran 2020 Dolar uzman yorumları

İktisat

Habere Git

Peki bugün piyasalardaki beklenti nedir? Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 5 Haziran altın fiyatları ne kadar? İşte cumhuriyet, çeyrek altın fiyatı son durum ve uzman yorumları:

5 HAZİRAN 2020 ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Alış: 368 lira

Satış: 371 lira

ÇEYREK ALTIN NE KADAR

Alış: 597 lira

Satış: 609 lira

YARIM ALTIN NE KADAR?

Alış: 1.195 lira

Satış: 1.219 lira

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Alış: 2.458 lira

Satış: 2.583 lira

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? ALTIN UZMAN YORUMLARI

Altında fiyatlanmayı sağlayan enstrümanlardaki gevşemeye paralel olarak gram altın 370 TL seviyelerine kadar geriledi. Nitekim gram altın fiyatları, ons fiyatındaki hareketlenmeye yukarı yönlü reaksiyon gösteriyor.

Altın gram cinsi, dün günü yüzde 1.12 değer kazancı ile tamamlamıştı. Bugünkü duruma gelirsek teknik açıdan gram altın, orta vadeli düşüş trendi ve kısa vadeli düşüş trendi içinde bulunmakta. Bununla birlikte kısa vadeli direnç seviyeleri 376 ve 380’de; destek seviyeleri ise 372 ve 368’de görünüyor.

Editör: TE Bilisim