Bugün ne pişirsem; Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi kolay yapımı ve enfes lezzetiyle bugün ev hanımlarının imdadına yetişiyor. Elinizin altına bulabileceğiniz malzemelerle kolayca hazırlayacağınız muhteşem lezzet 6 Nisan pazartesi Gelinim Muyfakta yarışmacılarının da menüsünde yer aldı. Programda gelin hanımlar en güzel Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi hazırlamak ve kayınvalidelere beğendirebilmek için tüm hünerlerini sergiledi. İşte, herkesin kendi damak tadına uygun bir şekilde hazırlayıp severek tükettiği yemeklerden biri olan Çanak Köfte Tarifi! Garnitürlü Çanak Köfte nasıl yapılır? 6 Nisan Gelinim Mutfakta Çanak Köfte malzemeleri neler? Yemeğin malzeme ve detaylı anlatımını yazımızda bulacaksınız!..

Çanak Köfte Tarifi! Garnitürlü Çanak Köfte nasıl yapılır? 6 Nisan Gelinim Mutfakta Çanak Köfte malzemeleri neler?

Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi için gerekli malzemeler;

500 gr kadar  orta yağlı kıyma Galeta unu (kıvamına göre az miktarda katabilirsiniz) 1 yumurta 1 adet kuru soğan Birkaç diş sarımsak

1  küçük kavanoz garnitür 1 tatlı kaşığı ev yapımı salça 1 su bardağı kadar sıcak su Tuz Karabiber Pulbiber

Birbirinden güzel Gelinim Mutfakta Yemek Tarifleri’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Garnitürlü Çanak Köfte nasıl yapılır?

Yarım kilo kıymayı, yoğurma kabına alarak rendelenmiş soğan ve sarımsağın suyunu biraz sıktıktan sonra kıymaya katıyoruz. Galeta unu, yumurta ve baharatları da ilave ederek yoğuruyoruz. İçli köfte yapar gibi elimize aldığımız yumurta büyüklüğündeki parçaları oyarak kase şekli verip fırın borcam veya toprak fırın tepsimize diziyoruz. Köftelerin içini de garnitürlerle iyice doldurduktan sonra salçayı 1 bardak suyla inceltip köftelerin yanlarına dökerek 200 derece ısıttığımız fırında 30 dakika süreyle pişiriyoruz.

Kızaran köfteleri fırından çıkartarak üzerine rendelenmiş  kaşar ekleyip eriyene kadar beklettikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim