Etiyopya’da ordu ve ülkenin kuzeyindeki isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi arasında çatışma devam ederken, çok sayıda can kaybı da beraberinde geldi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından yapılan açıklamada, yaşanan şiddet olayları nedeniyle en az 43 bin Etiyopyalının komşu ülke Sudan’a kaçtığı ifade edildi.

43 SİVİL GÖÇ ETTİ

UNHCR Sözcüsü Babar Beloch, “Kasım ayı başından bu yana Etiyopya’nın kuzey Tigray bölgesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle 43 binden fazla göçmen güvende olabilmek için Sudan’a geçti” dedi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Filippo Grandi, Sudan’ın başkenti Hartum’u ziyaret edeceğini duyurdu. Grandi, göçmenlerle görüşeceğini ve Sudan’a göçü inceleyeceğini ifade etti. UNHCR, göçmenler için yardım kampanyası başlatırken, insani yardım kuruluşları da göçmenler için yardım merkezleri kuruyor.

NE OLMUŞTU?

Etiyopya’nın koronavirüs nedeniyle seçimleri erteleme kararı almasının ardından Tigray Halk Kurtuluş Cephesi, hükümetin gayrimeşru olduğunu açıklamıştı. 4 Kasım’da Etiyopya ordusunun Mekelle’deki karargahına saldırı düzenleyen TPLF’ye yönelik operasyon başlatılmıştı.

Etiyopya’da ne oluyor?

Analiz-Yorum

Habere Git

Etiyopya’da “Tigray” operasyonunun son aşaması başladı!

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim