Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de gerçekleştirilen engelli vatandaşlar ile devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

“Ülkemizdeki engelli memur sayısı bizden önceki döneme göre yaklaşık 10 kat artışla 56 bin 500 kişiye ulaştı.”

“17 yıllık görev sürecimizde hiç bir engelli kardeşimize duyarsız olmadık. Biz Türkiye’nin zenginliğini 81 ilin tamamına ve burada yaşayanlara yayıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı kucaklamaya gayret ediyoruz.”

ENGELLİ MEMUR SAYISI 10 KAT ARTTI

Engellilere ve devlet korumasında yetişen gençlerimize sahip çıkıyor ve kendilerini en iyi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki engelli memur sayısı bizden önceki döneme göre yaklaşık 10 kat artışla 56 bin 500 kişiye ulaştı.

Tek parti döneminde milleti hor gören bir anlayış hakim oldu. Rahmetli Adnan Menderes ve Turgut Özal milletin gönlünü fethetti. 17 yıllık iktidarımızdaki en büyük başarı hem ekonomiyi geliştirmemiz hem de kalkınmayı sağlamamızdır. Kalkınma bütün vatandaşları kapsayınca anlamlı hale gelir. Sosyal yardım bütçesini 2 milyar liradan 55 milyar liralara çıkarttık.

“TEKNOLOJİDEN GERİ KALMAMALILAR”

Engelliler ve devlet korumasındaki çocukların yanında yaşlılar, dul ve yetimler şehit ve gazi yakınlarına ihtimam gösterdik. Türkiye büyüdükçe tüm zenginliklerimizi inşallah vatandaşlarımıza yaymaya devam edeceğiz.

Evinden çıkan engelli veya yaşlı her bakımdan kolayca yararlanabileceği imkanlara sahip olmalıdır. Bu vatandaşlarımız günümüzün vazgeçilmez araçları olarak bilgi ve iletişim teknolojisinden faydalanma konusunda engelle karşılaşmamalıdır.

“82 VİLAYETE DOĞAL GAZI ULAŞTIRDIK”

Bunu sağlamanın yolu tüm hizmetleri engelli ve yaşlılar için tasarlamaktan geçer. Bir şehirde kaldırımlar, yollar, lavabolar gibi ihtiyaç duyulan unsurlar erişilebilir değilse ciddi bir eksiklik var demektir. Ve siz medeni olmaktan bahsedemezsiniz. Belediyeler başta olmak üzere herkes sorumluluk kabul etmeli. 82 vilayete doğal gazı ulaştırdık. Hedef Türkiye’deki tüm ilçelere doğal gazı götürmek. Eski binaların dönüşümleri yapılmalı. 100 bin konut TOKİ olarak inşa edeceğiz.

100 bin konut TOKİ ile inşa edeceğiz. Öyle konutlarımız var ki yangın çıksa itfaiye giremiyor. Bunları erişebilir hale getirmemiz lazım. Erişilebilirlik standartları belirlenmeli. 2020 yılının erişilebilirlik yılı olarak ilan edilmesinde fayda görüyorum, hayırlı olsun.

Tüm yargı dünyasına sesleniyorum. Kanunların sayfalarına değil vicdanlarınıza kulak verin.”

“NİKAH DIŞI BİRLİKTELİK BİZİM DEĞERLERİMİZDE YOK”

Büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine ulaşabilmemizin gereklerinden biri aile kurumunu bir arada tutabilmektir. Aile kurumu dağılan bir ülkenin yerle yeksan olması kaçınılmazdır. Batı çöküyor, çünkü aile diye bir kavram kalmadı. Aile kavramı dağıldığında nüfus da azalmaya başlıyor. Güçlü aileleri kuracağız ki güçlü devlet olalım. Evlilik yaşı ilerliyor, böyle bir şey olur mu? Evlilik dışı ilişki özendirilmeye çalışılıyor. Televizyonlarda bunların kampanyası yapılıyor, bunlara dikkat edin. Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna tavır koymamız lazım.

“HER KADINLAR KATLEDİLİYOR GİBİ GÖSTERİYORLAR!”

Türkiye’deki kadın cinayetleri Avrupa’nın yarısı kadar. Ülkemizin her köşesinde her an kadınların katledildiği gibi gösterme çabaları var. Kadına fiziken ve ruhen şiddet uygulayanın karşısına ilk önce biz çıkarız. İnsani duyarlılıkların sinsi bir şekilde istismarıyla aile kurumunun içinin boşaltılmasına asla izin vermeyeceğiz.”

“GÖNÜLLERİ BATAKLIĞA DÖNÜŞMÜŞ”

Türk askerinin çöllere gönderilmesi, ülkemizin bataklığa saplanmasından söz edenlerin zihinleri çölleşmiş, gönülleri bataklığa dönüşmüştür. Akdeniz’deki hamlelerimizi itibarsız hale getirmenin gayreti içindeler. Bizler ecdadımızın tarih yazdığı yerlerde sadece adaletsizliği ve zulmü gidermek için varız. Davet üzerine gidiyoruz, davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Türkiye, Irak’ta da Suriye’de de Akdeniz’de de kendi hak ve menfaatlerini sonuna kadar savunmaya devam edecektir.”

Editör: TE Bilisim