Geçtiğimiz günlerde Isparta’da öldürülen Güleda Cankel’in ardından bugün de Ordu’da evinin önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç balerin Ceren Özdemir’in vefatı herkesi üzdü. Ceren Özdemir henüz hayatının baharında, 20 yaşında yaşama veda etti!.. Türkiye ona ağlıyor!.. Balerin Ceren Özdemir’i kim öldürdü? Ceren Özdemir’in katili bulundu mu? Tüm bu sorulara dair detaylar haberimizde.

Türkiye ona ağlıyor: Balerin Ceren Özdemir’i kim öldürdü? Ceren Özdemir’in katili bulundu mu?

Ordu’da dün akşam saat 19.50 sularında evine dönerken binaya girmek istediği sırada kimliği henüz tespit edilemeyen saldırgan tarafından, karnına ve göğsüne aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan 20 yaşındaki Ceren Özdemir, ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahalelelere rağmen kurtarılamayan genç kızın ölümü, Türkiye’de kadın cinayetlerini bir kez daha gündeme getirdi.

Yapılan araştırmada, 2019 yılının başından bu yana Türkiye’de cinayete kurban giden kadın sayısının 404 olduğu belirtildi.

Hastaneden Cerenin vefatına ilişkin açıklama

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, dün saat 19:50 sıralarında Ceren Özdemir’in yaralı olarak hastanelerine getirildiğini belirterek, ‘Göğsünde ve karnında kesici ve delici alet yaralanması vardı. Acil serviste gerekli tüm müdahaleyi yaptık. Ameliyathaneye alındı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen kızımızı kurtaramadık. Üzgünüz’ ifadelerini kullandı.

Ceren’in ablası bir kişinin eşkâlini verdi

Cinayetin ardından polis ekiplerince bilgisine başvurulan abla Gizem Özdemir’in, kardeşinin katilini gördüğü ortaya çıktı.

Abla Özdemir,  polise yaptığı açıklamada, ‘Kardeşim beni telefonla arayarak, bina giriş kapısının anahtarını istedi. Anahtarı atmak için pencereye çıktığımda binanın önünde 40 yaşlarında siyah giyimli bir şahsın olduğunu gördüm. Ceren gelince anahtarı attım. İçeri girene kadar pencerede bekledim. Sonra içeri girdim. Akabinde çığlıklar duydum, aşağı indiğimde, binanın giriş katında kardeşimi kanlar içinde buldum.’ dediği öğrenildi.

Olaya ilişkin soruşturma başlatan polis ekipleri, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Polis, Ceren Özdemir ile ablası Gizem kardeşlerin evine yemek siparişi getiren kuryenin, bir süre önce Ceren Özdemir’e arkadaşlık teklifi ettiği, ret yanıtı alınca da genç kızı rahatsız etmeye başladığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine kurye gece yarısı gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada cinayetle irtibatı bulunamadığı tespit edilen kurye daha sonra serbest bırakıldı.

Ceren’in paylaşımı yürekleri burktu

21 yaşında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu vefat eden Ceren Özdemir’in, geçtiğimiz günlerde erkek arkadaşı tarafından katledilen Güleda Cankel’in ölümünün ardından yaptığı paylaşım yürekleri burktu. Ceren Özdemir paylaşımında, Güleda Cankel’in katledilmesine duyduğu öfke ve üzüntüyü ifade ettiği görülüyor.

Antrenmandan dönerken saldırıya uğradı

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıfta öğrenim gören Ceren Özdemir, Altınordu ilçesindeki evinin bulunduğu binaya girmek istediği sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

21. doğum gününe üç gün kala, evinin önünde uğradığı bıçaklı saldırıda vahşice öldürülen genç balerin Ceren Özdemir için bugün, öğrencisi olduğu Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde saat 10.00’da tören düzenlendi.

Soruşturma sürüyor

Kimliği belirsiz bir şahsın bıçak darbeleri sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ceren Özdemir’in ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor.

Editör: TE Bilisim