ABD’de ve Avrupa ülkelerinde siyaseti dizayn eden Evanjelikler akılcı sağlık politikalarını engelledikleri gibi kiliselerinden de kasten hastalık yayarak binlerce insanı ölüme sürüklüyorlar. ABD’de şimdilik 142 bin 793 kişide görünen Kovid 19 hastalığı 30 Mart 2020 tarihi itibariyle 2 bin 490 kişinin ölümüne sebep oldu. Aynı şekilde 40 bin 174 kişinin hasta olduğu Fransa’da da 2.606 kişi hayatinı kaybetti. Fransa’da yeni tip koronavirüsün, geçen ay Mulhouse kentindeki Evanjelik Kilisesinde yapılan ve 2 binden fazla kişinin katıldığı ayinlerde yayıldığı ortaya kondu. Kamu yayıncısı France Info’nun haberinde, Mulhouse’daki Evanjelik Kilisesinde 17-21 Şubat tarihlerinde yapılan ayinlere katılan en az bin kişide virüs tespit edildiği kaydedildi. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran da, hastalığın geçen ay Mulhouse kentindeki Evanjelik Kilisesi’nde yapılan ayinlerden yayıldığını kabul etti. İtalya’ya da hastalığı taşıyan Fransız Evanjelikler 98 bin kişinin hasta olmasına ve 10 binden fazla insanın ölümüne sebep oldular.

Fanatik Hristiyan olan Evanjelikler dünyanın her yerinde insanların salgından ölmesini ‘tanrının kıyameti getirmesi’için önemli bir fırsat olarak görüyorlar ve salgının yayılması için çabalarken öte yandan da siyasette etkili olan isimlerle salgınla mücadeleyi engellemek için çalışmalar yürütüyorlar. Ön plana çıkmış Evanjelik siyasetçi ABD’nin dışişleri bakanı Mike Pompeo, Twitter hesabından yazdığı mesajında, İncil’den bir pasaj paylaştı. Bakanın Yeşaya 58:8 olarak paylaştığı pasaj Evanjeliklerin sıklıkla tekrar ettikleri bir tür dua.

Trump ve Macron gibi siyasetçilerin salgını ciddiye almamaları için manipülasyon yapan Evanjelikler bilim adamlarının ortaya koymaya çalıştığı akılcı sağlık politikalarını engelleyerek ülkelerinde binlerce insanın ölümünden sorumlu tutuluyorlar.

Salgının ilk gününden itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan bilim kurulları ile Türkiye, bütün bu ülkelere göre çok hızlı ve daha bilimsel tedbirler geliştirerek hastalığın insanlara bulaşmasını önlediler. Türkiye, hastalığın ABD ya da Fransa’ya göre çok az kişiye bulaşmasıyla süreci yürüten en gelişmiş ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor. Buna karşı ABD’de ise hurafelerden medet uman siyasetçiler ve medya yüzünden hastalığın onbinlerce insanı öldürmesi ve ABD ekonomisini iflas ettirmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim