Köpekler için hazırlanan mamalar oldukça zengin bir çeşitliliğe sahiptir ve çok sayıda marka birbirinden farklı köpek mamaları oluşturarak sizlere sunar. Bu sayede köpeğinize hitap eden seçeneklere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yetişkin ve Yavru Köpek Maması Seçenekleri Nelerdir

En iyi köpek maması çeşitlerini alsanız bile yavru köpeğiniz için yetişkinlere özel tasarlanan mamayı alırsanız birçok sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle köpeğiniz henüz yetişkin olmadıysa yaşına uygun yavru köpek maması tercih etmeniz gerekir.

Ayrıca kuru mamaya geçiş süreci de oldukça önemlidir. Bu süreçte yaş mama çeşitlerinden destek alabilir ve köpeğinizin kuru mamaya alışmasını yavaş yavaş sağlayabilirsiniz. Yetişkinlik sürecinde ise yavrular için hazırlanan mamalar yeterli olmaz. Bunların her birinde besin değerleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle yaşa uygun mama seçimi yapılması gerekir.

Köpek Maması Çeşitlerinde Besin Değerlerinin Önemi

Yavru ve yetişkin köpekler için hazırlanan mamalar arasında nasıl besin değeri farkı varsa yaşa, cinse, kiloya ve kısır olup olmadığına bağlı olarak da hazırlanan mamalar vardır. Örneğin, kilosu gereğinden fazla olan köpekler için diyet özellikte olan kuru köpek maması çeşitleri vardır. Aynı durum kısır olan köpekler için de geçerlidir.

Kısırlaştırmadan sonra metabolizması yavaşlayan köpeklerin çok daha hafif beslenmesi gerekir. Bazı cins köpekler de kilo almaya meyilli olur. Bu nedenle cinse özel mama seçimine dikkat edilmelidir. Veterinerinizden bu noktada tavsiye alabilirsiniz. Bunlara ek olarak mamada yer alan et miktarına dikkat etmelisiniz. Normal şartlarda mamalarda en az %30 oranında et bulunması gerekir. Buna ek olarak tahıl oranına da özen göstermeniz önemlidir.

En İyi Köpek Maması Çeşitleri Nerede Bulunur

Sayısız seçeneği sizlere sunan cabukmama.com üzerinden kaliteli kuru ve yaş köpek maması çeşitlerine anında ulaşabilirsiniz. Bu sayede köpeğinize özel seçim yapabilir ve onun için en ideal seçeneklere sahip olabilirsiniz. 1 kg gibi az miktarlarda mama seçimi yapabilir ya da köpek maması 15 kg gibi fazla miktarlarda hazırlanan paketlerden alarak evde stok da yapabilirsiniz. Çok çeşitli indirim fırsatlarından yararlanarak çok daha ekonomik alışveriş yapabilir ve kaliteli mamalarla can dostunuzun sağlığını koruyabilirsiniz.

Köpeklerinizin sağlığını ve gelişimini düşünene marka, her zaman en iyiyi sunmak için kaliteli ürünleri ile hizmet verir. Web sitesinden kolayca sipariş verebilir, aynı gün elinizde olan mamalarınız ile can dostu köpeklerinizi keyifle bekleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim