ABD, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesindeki krize ilişkin ateşkese varıldığını açıkladı. Ateşkes saat 08.00 itibariyle başladı.

Yalnızca 5 dakika sürdü: Savaş suçlusu Ermenistan üçüncü kez ateşkesi ihlal etti

Dünya

Habere Git

Ancak ateşkesten yalnızca 4 dakika sonra işgalci Ermenistan, Laçın’da bulunan Azerbaycan askerlerine ve Terter ilindeki sivil yerleşim birimlerine ateş açtı.

Aliyev’den ilk açıklama: Listesi var

Yaşanan son gelişmelere ilişkin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den açıklama geldi.

Aliyev, “Ateşkes isteyenler Ermenistan’a silahlar gönderiyor. Listesi bende var. Ateşkesi isteyen niye silah gönderir?” dedi.

Aliyev cümlelerine şöyle devam etti:

“Biz esirlerin, cenazelerin değiştirilmesi için ateşkese razı olduk. Ermenistan birkaç dakika geçtikten sonra ateşkesi bozdu.

Ermenistan destekçileri size diyorum. Kurtarmak istiyorsanız Ermenistan devletini söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Bir sözünüzle çıkar.

Ermenistan’ın 252 tankı imha edildi, 53 tankı ele geçirildi. 6 adet S-300 sistemi imha edildi. Soruyorum, nereden geliyor bunların parası?

Türkiye’nin F-16’ları sizde ne geziyor diye soruyorlar. Ben cevap vermekten yoruldum. O F-16’lar Türkiye kardeşimizin manevi desteğiyle yerdedir ama eğer bize agresiflik gösterilirse işte o zaman o F-16’ları gökte görecekler.”

17 köy daha işgalden kurtarıldı

Gubatlı rayonunun işgalden kurtarıldığını gece açıkladığını hatırlatan Aliyev, “Zengilan’ın Birinci Alibeyli, İkinci Alibeyli, Rebend ve Yenikent, Cebrail’in Qovşutlu, Sofulu, Dağ Maşanlı, Kürtler, Hovuslu ve Çelebiler, Gubadlı’nın Padar, Efendiler, Yusufbeyli, Çaytumas, Hanlık, Sarıyataq ve Molla Burhan köyleri de işgalden kurtarıldı.” dedi.

Editör: TE Bilisim