Çin’den yayılan tüm dünya coğrafyasını etkisi altına alan koronavirüs (coronavirus) ülke ekonomilerini de sarsmaya devam ediyor. Piyasalarda salgına bağlı yüksek risk algısı etkisini sürdürmeye devam ederken özellikle dolar kurundaki yükseliş de dikkat çekiyor.

DOLAR GEÇEN HAFTA NE KADARDI?

Türkiye’de geçen haftanın son işlem gününde 6,75 ile Ağustos 2018’den bu yana en yüksek seviyesini gören dolar/TL, cuma gününü yaklaşık yüzde 2 değer kazancıyla 6,7454’ten tamamlamıştı. Küresel piyasalardaki satıcılı seyre paralel olarak dolar kuru, dün ise 6,75 civarında hareket etti.

Peki yeni doların seyri ne olacak? Dolar düşer mi, yükselir mi? 7 Nisan 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları ve dolar uzman yorumları:

7 NİSAN 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar kuru, bugüne başlamasının ardından önceki kapanışın altında 0,9 puan altında 6,7247’den alıcı buluyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro yüzde 7,3084’ten işlem görüyor.

STERLİN NE KADAR?

Sterlin ise yüzde 0,15 değer kaybıyla 8,2802’den satılıyor.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Covid-19 salgınına yönelik belirsizlik varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Küresel piyasalar, merkez bankalarının ve ekonomi yönetimlerinin aldığı önlemlere rağmen salgına ilişkin endişelerle paralel olarak düşüşünü sürdürüyor.

Bu şartlar göz önüne alındığında teknik açıdan dolar kurunda 6,70’in direnç, 6,60’ın destek konumunda bulunduğu görülüyor.

7 NİSAN 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Editör: TE Bilisim