15 Temmuz’da tank, tüfek, savaş uçaklarıyla Türkiye’yi yıkamayan üst akıl, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan vatanımızın, Halep’teki mazlumları kurtarmaya çalışması, Musul’u teröristlere teslim etmemesi, Kudüs’ü bir başına bırakmaması, ülke içerisindeki taşeronlarının teker teker inlerin girilmesi, ekonomik darbe planının da çökmesi sonra iyice kudurdu. 12 Aralık’ta Beşiktaş’ta 2 ayrı bombalı saldırı ile 44 vatan evladını şehit eden alçaklar, Türkiye’yi sınırlarının içine hapsetmek için bu seferde Kayseri’yi hedef seçti. Saat 8:45’te Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında teröristler, bomba yüklü araçla çarşı iznine çıkan sivil er ve erbaşları taşıyan otobüse saldırı düzenledi. Şiddetli patlamanın ardından polis ekipleri olay yerine intikal ederken, yaralılar ambulanslarla hastanelere taşındı.

14 ana kuzusu şehit

Alçak terörist saldırısının yürekleri burkan acı tablosunu Genelkurmay Başkanlığı açıkladı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, eli kanlı teröristlerin yaptığı saldırıda askerle birlikte, sivillerinde yaralanmış olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’ndan izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 14 kahraman personelimiz şehit olmuştur.” Valilik tarafından yapılan bilgilendirme de ise 14 kişinin şehit olduğu yinelenirken, 6’sı ağır olmak üzere 55 Mehmetçiğin yaralandığı ifade etti. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay’da yaralıların kan ihtiyacının karşılandığını duyurdu.

Kriz masası kuruldu

Kayseri Valiliği’nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Vali Süleyman Kamçı, kurulan kriz masasında bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı.

Aracı Şanlıurfa’dan çaldılar

Diğer yandan Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırıda kullanılan araçta incelemesini tamamladı. Teröristlerin saldırıda kullandığı aracı Şanlıurfa’dan çaldığı ve erkek teröristin kullandığı beyaz renkli ölüm makinesini önceki gün saat 23.30’da Malatya- Kayseri karayolundan gelip Pınarbaşı ilçesinden geçerek, kent merkezine getirdiği belirlendi. Diğer yandan aracın Kırıkkale’ye ait olduğunu gösteren 71 kodlu plakanın da Kırıkkale Emniyeti tarafından yapılan inceleme doğrultusunda sahte olduğu ortaya çıkarıldı. Öte yandan kırmızı ışığı fırsat bilerek Mehmetçiklere saldıran teröristin parçalandığı saptandı.

Erdoğan Akar’dan bilgi aldı

Saldırıdan dakikalar sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı arayıp bilgi alırken, Başbakan Binali Yıldırım bakanlarla bir araya gelip durum değerlendirmesi yaptı.

Komandoları hedef aldılar

Hükümetten lanet saldırıya ilişkin ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’tan geldi. Kaynak, kalleş teröristlerin özel yetiştirilen komandoları hedef aldığının bilgisini paylaşarak, “Saldırı tarz itibarıyla maalesef Beşiktaş’taki elim hadiseye benziyor. Biz insanlık adına bugün Kahramanmaraş’tan bütün dünyaya mesaj vermeye çalışırken, içimizdeki bir kısım hain unsurlar bizim ülkemizin, insanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı, Hava İndirme Tugayı biliyorsunuz Kayseri, orayı hedef almışlar” diye konuştu.

Türkiye tek yürek oldu

Kayseri’deki saldırıyı duyan il sakinleri Türk bayraklarını alarak sokaklara akın etti. Vatan sevdalıları ‘Kana kan, intikam, intikam’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’, ‘İdam isteriz’ sloganları ile terör örgütlerine tepki gösterdi. Ayrıca, sosyal medyada da terörü lanetlemek, Türkiye’nin asla diz çökmeyeceğini göstermek için milyonlarca mesaj atıldı. Türkiye’nin dünyayı değiştirecek yolundan ne pahasına olursa olsun dönmeyeceği vurgulandı. Mesajların içerisinde bir sürü vatandaşın PKK’nın Türkiye, Irak ve Suriye’deki yapılanmalarında tek bir teröristin cezasız bırakılmaması talebi dikkatler kaçmadı.

Son teröriste kadar…

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kayseri’yi kana bulayan terör odaklarına meydan okudu. Son terörist öldürülünceye kadar Mehmetçiklerin durmayacağını vurgulayan Hulusi Paşa, “Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir” dedi.

Allah bizimle beraber

Saldırıyı kınayıp, millete başsağlığı mesajı yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmezde, Allah’ın Türkiye ile birlikte olduğunu, teröristlerin gazaba uğrayacağını belirterek, Tevbe Suresi’nin şu ayetini paylaştı: “La tahzen İnnallahe meana. Sakın hüzne teslim olma. Allah şüphesiz ki bizimledir.” Terörün elinin kırılacağına inandığını belirten Görmez, teröristlerin asla cezasız kalmayacağını dile getirerek, “Din, insan, vatan ve hiçbir değer tanımayan terörün kanlı eli elbet kırılacaktır. Huzur şehri olan Kayseri’ye ve eman ülkesi olan yurdumuza korku salmaya çalışanlar elbet en kısa zamanda cezasını bulacaktır. Peygamber ocağının neferleri, ülkemizde ve dünyada barışın temini için mücadele etmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

ABD beslediği evlatlarını yine kınadı

Türkiye’ye 7 Haziran’dan bu yana saldıran PKK’nın en büyük finans ve para destekçisi Amerika, 13 vatan evladının şehit edildiği Kayseri’deki bombalı terör saldırısına yönelik olarak yine papağanlık yaptı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada “Kayseri’deki terör saldırısını kınıyoruz. Böyle alçak eylemlerin hiçbir gerekçesi olamaz” denildi. ABD’nin açıklamasına sinirlenen yurt sever vatandaşlar ise ABD’nin PKK’yı desteklediğini gösteren belgeler yayınladı.

Terör propagandacılarına kötü haber!

Diğer yandan Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliği, 79 milyonun yüreğini dağlayan saldırı sonrasında hızlı bir şekilde yayın yasağı kararı aldı. Kararla birlikte, saldırının yapıldığı bölgeden kanlı görüntüler ve insanların acıları üzerinden ideolojik çıkar elde etmek, ayrıca terörün yaymak istediği korku psikolojisine destek olmak isteyen alçak şebekesinin hevesi kursağında kaldı.

Editör: TE Bilisim