Dünya genelinde para piyasalarında koronavirüs (corona virus) salgınına bağlı yüksek risk algısı sürerken hareketlilik de devam ediyor. Özellikle de dolar kurunda sert iniş çıkışlar gözlemlenirken yatırımcılar ve ekonomistler piyasanın yeni seyrinin ne olacağını tahmin etmeye çalışıyor.

DOLAR GEÇEN HAFTA NE KADARDI?

Geçen hafta 6,87-7,00 aralığında işlem gören dolar/TL, cuma gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,25 artışla 6,9632’den tamamladı.

Peki bugün dolar düşer mi, yükselir mi? 27 Nisan 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları ve dolar uzman yorumları:

27 NİSAN 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,2 üzerinde 6,9780’den işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 artışla 7,5600’dan satılıyor.

STERLİN NE KADAR?

Birleşik Krallık para birimi sterlin ise yüzde 0,6 değer kazancıyla 8,6775’ten alıcı buluyor.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Ekonomi uzmanlarına göre, koronavirüs salgınında yeni vaka sayısındaki artışın ivme kaybetmesi ve ülkelerin sınırlamaları gevşetmeye başlayacaklarına ilişkin haber akışı piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Buna karşın ekonomik aktiviteye yönelik endişeler devam ediyor.

Bugün yurt içinde ve dışında veri gündemi sakin. Hafta genelinde ise ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının kararları takip altında olacak.

Bu noktada teknik açıdan değerlendirildiğinde dolar/TL’de 6,95 seviyesinin destek, 7,00 seviyesinin direnç konumunda bulunduğu belirtilebilir

27 NİSAN 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Editör: TE Bilisim