Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 5 Mayıs Nisan 2020 günü, yatırımcılar ve ekonomi uzmanları bu sorunun yanıtını aramayı sürdürüyor. Coronavirüs salgını nedeniyle dünya çapında alarm hali devam ederken piyasalarda salgına bağlı oluşan risk algısının yanı sıra petroldeki fiyat değişimleri de altın fiyatlarına tesir ediyor.

ALTIN DÜN NE KADARDI?

İstanbul serbest piyasada işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı geçtiğimiz hafta yüzde 0,73 kayıpla 383,00 lira olmuştu. Dün ise dolar kuru ve altınının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 385,3 liradan tamamladı.

Peki piyasalarda yeni haftanın ikinci gününde durum ne? Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 5 Mayıs altın fiyatları ne kadar? İşte cumhuriyet, çeyrek altın fiyatı son durum ve uzman yorumları:

5 MAYIS 2020 ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Alış: 383 lira

Satış: 386 lira

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Alış: 621 lira

Satış: 634 lira

YARIM ALTIN NE KADAR

Alış: 1.243 lira

Satış: 1.268 lira

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Alış: 2.558 lira

Satış: 2.584 lira

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI 

Altın piyasası uzmanlarına göre, dünya genelinde koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin alınan tedbirlerin kademeli şeakilde gevşetilmeye başlanmasına karşın, ABD ve Çin arasındaki gerilim ve gümrük tarifesi artırımlarının tekrar gündeme getirilmesi altın fiyatlarını destekliyor.

Bugün, yurt içinde Merkez Bankası’nın yayımlayacağı reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD’de dış ticaret dengesi ile hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Teknik olarak altının ons fiyatında 1.720 doların direnç konumuna gelirken, gram altında ise 370-390 lira bandı izleniyor.

Editör: TE Bilisim