Karadağ (Montenegro) ve Arnavutluk sınırında yer alan İşkodra Gölü, haritadaki konumu, son günlerin en çok araştırılan konulardan biri. Star TV’nin beğeniyle izlenen yeni dizisi Sefirin Kızı’nda konu olan İşkodra Gölü, haritada nerede yer alıyor? Başrollerinde Neslihan Atagül Doğulu, Engin Akyürek ve Uraz Kaygılaroğlu’nun yer aldığı Sefirin Kızı dizisinin çekimleri Karadağ, Bodrum ve İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Zaman zaman Karadağ (Montenegro)’dan görüntülerin yansıdığı dizinin çekildiği mekanların her biri ayrı ayrı merak konusu. Peki son günlerde merak edilen İşkodra Gölü nerede, hangi ülkede? İşkodra Gölü’nün haritadaki yeri gibi detaylara haberimizde yer verdik.

İşkodra Gölü nerede, hangi ülkede? İşkodra Gölü’nün haritadaki yeri

Balkanlar’da yer alan Karadağ (Montenegro) ve Arnavutluk sınırında yer alan İşkodra Gölü, Balkan Yarımadası’nın en büyük gölü olma özelliğine sahiptir. Göl, adını kıyısında kurulan ‘İşkodra’ kentinden alır. İşkodra Gölü, diğer Avrupa dillerinde Skadar, Scutari adları ile de bilinmektedir.

İşkodra Gölü’nün özellikleri

Moraça Nehri sularıyla beslenen ve 6 metre rakıma sahip İşkodra Gölü’nün kıyı uzunluğu 48 kilometre, genişliği 18 kilometre, yüzey alanı ise 370 kilometrekaredir. İşkodra Gölü, Bojana Nehri ile de Adriyatik Denizi’ne bağlanır.

Gölün bazı alanaları Karadağ (Montenegro) sınırları içerisinde kalmıştır.

Hem gözlere hem de ruhlara hitap eden muhteşem doğal güzelliğe sahip İşkodra Gölü’nde en çok rastlanan balık türleri, Sazan, Gökkuşağı alabalığı, Yılan balığı, Havuz balığı, Amerikan Göl Alabalığı’dır. Bölge sakinleri, gölün bereketli sularında yetişen balıklardan hatırı sayılır gelir elde etmektedir.

İşkodra Gölü, 270’i aşkın da kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Avrupa’da ki son pelikanlar, göldeki bu kuş türleri içerisinde yer almaktadır. Gölde yaşayan kuş türlerinden biri de martılardır.

Sefirin Kızı dizisiyle dikkatleri çeken İşkodra Gölü, Balkanlar’da gidilip görülmesi gereken yüzlerce mekandan biridir.

İşkodra Gölü’nün haritada yeri;

Editör: TE Bilisim