Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmede, Suriye ve Libya başta olmak üzere ikili ve bölgesel konuların ele alındığını bildirdi.

Beyaz Saray, Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Başkan Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgınının (Kovid-19) ardından küresel ekonominin yeniden normale dönmesi ve canlandırılması sürecini ele aldı.” ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump ile telefon görüşmesi yaptı

Güncel

Habere Git

İki liderin, kritik ikili ve bölgesel meseleleri de değerlendirdiği aktarılan açıklamada, “Başkan Trump, Libya’ya yabancı müdahalesinin kötüleşmesine ilişkin endişesinin ve hızla çatışmaların azaltılması ihtiyacının altını çizdi.” değerlendirmesi yapıldı.

Erdoğan ile Trump’ın, Suriye’deki çatışmaya acil siyasi bir çözüm bulunması ve ülke geneline insani yardımların ulaştırılabilmesi gerekliliğini de yeniden teyit ettiği vurgulandı.

ERDOĞAN İLE TRUMP GÖRÜŞMÜŞTÜ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Erdoğan-Trump görüşmesinde, ikili meselelerin yanı sıra Libya ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Erdoğan ve Trump’ın, bölgedeki barış ve istikrarın tesisi amacıyla siyasi ve askeri iş birliğinin sürdürülmesi hususunda mutabık kaldığı bildirildi.

Erdoğan ve Trump’ın, her iki milletin koronavirüs salgınıyla mücadele noktasında dayanışma içinde olduklarını teyit ettikleri bildirildi.

Editör: TE Bilisim