Hafta sonu gerçekleştirilecek üniversite sınavı için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler sınav günü koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yapılması gerekenlere dair bilgi edinmek istiyor. Sınava kaç kişi gidilebilir ve veliler gelebilir mi gibi detayları merak eden öğrencilere yanıt ÖSYM Başkanı Halis Aygün’den geldi. Peki, YKS sınavına kaç kişi gidebilir, veli gelebilir mi? ÖSYM Başkanı Aygün’den YKS paylaşımının detayları haber metninin devamında yer almakta.

YKS sınavına kaç kişi gidebilir, veli gelebilir mi? ÖSYM Başkanı Aygün’den YKS paylaşımı detayları

Hayallerindeki mesleğe ulaşmak için istedikleri üniversitelerde öğrenim görmek üzere YKS sınavına katılacak yaklaşık 2 buçuk milyon öğrenci, 27-28 Haziran tarihinde düzenlenecek olan sınavın detaylarını merak ediyor.

YKS adaylarının merak etiği konuların netleşmesine yönelik ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘Hafta sonu gerçekleştireceğimiz 2020-YKS için Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda gerekli tedbirleri aldık, hazırlıklarımızı tamamladık. Sınava katılacak bütün adaylarımıza başarılar, sınav görevlilerimize de kolaylıklar diliyorum.’ ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından YKS adaylarına yönelik paylaşılan bilgilendirici animasyonda şu bilgilere yer verildi:

‘Sınav öncesi tüm sınav merkezlerimiz dezenfekte edilecektir. Sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçesine alınmayacaktır. Bu yüzden yalnızca bir yakınınızla gelmelisiniz. Okul bahçeleri girişinde ve önünde kümelenmenin önlenmesi için ailelerin adayları bıraktıktan sonra bu alanlardan ayrılmaları önem arz etmektedir. Sınav öncesi maske ve dezenfektan dağıtımı ÖSYM tarafından yapılacağı gibi isterseniz kendi maske ve dezenfektanınızla da sınava girebilirsiniz.

2020 YKS sınavı başlangıç saatinden 1 saat 15 dakika öncesinde sınav binasında olmalısınız. Adaylar sabah oturumlarında saat 10.00’dan, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmadan sınava giremeyeceğinizi unutmayınız. Kovid-19 teşhisi konmuş ya da belirtileri gösteren adaylarımız ÖSYM Başkanlığına iletmelidirler. Bu durumdaki adaylar yedek sınav binalarında ayrı salonlara atanacaktır.’

Editör: TE Bilisim