2017 ve 2018 yıllarında yıllık elektrik tüketiminin tamamını yenilenebilir enerji ile karşılayan Google, şimdi 2 milyar dolarlık dev bir yatırım ile karbon ayak izini azaltmak için yeni bir yenilenebilir enerji kaynağı satın aldı. Google 2 milyar dolarlık yatırım kapsamında yalnızca maliyetleri azaltmayı değil, karbon ayak izinin azaltılmasını ve doğanın yok olmasını engellemeyi de planlıyor.

Google yenilenebilir enerji konusunda vites yükseltti

1.600 megavatlık bir anlaşma dahilinde imzaların atıldığı proje, 18 yeni enerji anlaşmasını içinde barındırıyor. Bu proje aslında basit bir enerji anlaşması olarak da görülmemeli zira, hedefler arasında çevrim içi olarak karbonsuz enerji dağıtımını başka ülkelere de ulaştırmak da var.

Yukarıda birçok anlaşma olduğundan bahsetmiştik, bu anlaşmalar kapsamında dünya çapındaki rüzgar ve güneş anlaşmaları yüzde 40’tan fazla artarak, bir milyon güneş panelinin kapasitesine eşdeğer olarak 5.500 megavatta bir enerji elde edilmesi söz konusu.

Google yeni iki hibe programını da açıkladı!

Bu arada belirtmeden geçmeyelim bu anlaşma ABD, Şili ve Avrupa‘daki yatırımları da içinde barındırıyor. Google, şu an ABD’deki küresel yatırımlarını genişleterek, iki katına çıkarmayı hedefliyor. Çünkü son on yılda ABD’deki yenilenebilir enerji kaynaklarının yüzde 80 enerji maliyetinin azalttığı görüldü.

Bu nedenle küresel ısınmanın yan etkileri ve canlı yaşamının tehlikeye girmemesi adına Google, biraz daha büyük adımlar atmaya ve önlemler almaya başladığını söylüyor.

Google, bu yatırımlarının yanında Google.org adresinden iki yeni hibe programını da duyurdu. Bu karar ile beraber küçük işletmeciden büyük işletmeciye herkesi desteklemeyi planlıyor. Hibe programına bakıldığında ise ABD’de yenilenebilir enerji girişimlerine 500 bin dolarlık, Avrupa’daki  girişimlere ise 500 bin euro’luk hibe verilecek.

Google aynı zamanda 2019 Çevresel Raporu‘nda konuya dair yaklaşımını ve aslında dünyanın nasıl bir risk altında olduğunu rakamlar ile kanıtlıyor. Eğer yayınlanan raporu incelemek isterseniz buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim