Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/Sırbistan

ABD, her zaman sözde Kosova’yı destekliyor oradaki insanları kandırmaya devam etti. Fakat her zaman gerek gizli gerekirse de açık bir şekilde Sırp faşistlerin tarafını tuttu.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırp ve Boşnak ürünlerine, Kasım 2019’dan uygulamaya başlandığı yüzde yüz vergiyi kısmi olarak kaldıracaklarını belitmişti. Başbakan Albin Kurti, verginin 15 Mart’tan başlayarak ve 1 Nisan’da tamamen kaldırılacağı konusunda açıklama yapmış olmasına rağmen, bu ABD’nin Kosova-Sırbistan diyaloğu Özel Temsilcisi Richard Grenelle tarafından desteklenmiyor.

KOSOVA’YA YATIRIMLAR DURDURULACAK

Vergi tamamen kaldırılmaması durumda, ABD’nin Kosova hükümetine sınırlı yaptırımlar uygulayacağını belirtildi. Aynı zamanda Kosova’ya yapılan yardımlar ve yatırımlar geri çekileceği aktarıldı.

Kosova başbakanlık ofisi, Kurti’nin Grenell ile yaptığı telefon konuşmasında Kosova’ya yardımın durdurulmayacağını açıkladı. Perşembe günü ise, katil destekeçisi Grenell, bu ifadelere tepki göstererek doğru olmadığını kaydetti.

ABD ADİL DEĞİL

Kurt’nin verginin kaldırılmasını kısmi tutma kararı, Kosova ekonomisine zarar verdiğini diyen Grenelle, ABD kendi yardımlarını halkına zarar veren bir hükümete vermek istemediğini vurguladı.

Sırbistan, Kosova’nın tanınmasına karşı kampanyasını şiddetle sürdürürken, Kosova’nın tarifeyi kademeli olarak kaldırmak için girişimde bulunduğu göz önüne alındığında, Amerikan baskısı tek taraflı ve eşitsiz olarak görülüyor.

Editör: TE Bilisim