Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak “TRK” ile TSİ 16.20’de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Bakü Haydar Aliyev Havalimanı’nda Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagub Eyyubov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramiz Hasanov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Bakü’ye geldi.

GEÇİT TÖRENİNE KATILACAK

Erdoğan, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarının kurtarılması için Ermenistan’a karşı yürüttüğü harekatın başarıyla tamamlanması dolayısıyla Bakü’de 10 Aralık’ta yapılacak Zafer Geçidi Töreni’ne katılacak.

ZAFER DEĞERLENDİRMESİ

Kritik öneme sahip Bakü ziyareti ise 2 gün sürecek. Görüşmede, hem iki ülke arasındaki ilişkiler hem de Karabağ’daki son durum ele alınacak. Erdoğan-Aliyev görüşmesinde ateşkes süreci tüm detaylarıyla değerlendirilecek.

İki lider, ateşkesi gözetmek ve denetlemek üzere kurulan Türk-Rus merkezi ile ilgili son durumu da ele alacak. Ortak merkez için yürütülen faaliyetler konuşulacak.

Editör: TE Bilisim