Lise sonrası eğitimlerini yüksek okul ile ilerletmek isteyen öğrenciler üniversite sınavıyla üniversiteye girmeye hak kazandılar. Eğitim hayatları boyunca başvurdukları bursların ne zaman açıklanacağı ise merak konusu oldu. VGM burs sonuçları için bekleyiş sürüyor. Ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine verilen burs imkanından yararlanmak isteyen öğrenciler başvurularını geçtiğimiz aylarda tamamlamıştı. Peki, VGM burs sonuçları açıklandı mı? 2020 VGM bursu ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

VGM BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? 2020 VGM BURSU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz haftalarda ortaöğrenim sonuçlarının açıklanması ile birlikte şimdi sıra yükseköğrenim burs sonuçlarına çevrildi. VGM yükseköğrenim burs sonuçlarının açıklanacağı tarih ise henüz belli olmadı.

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Yükseköğrenim öğrencilerine 300 TL, Türkiye’deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 600 TL burs verilecek.

Ortaöğrenim burs sonuçları bir süre önce VGM’nin resmi adresinden erişime açılmıştı. 2020-2021 VGM yükseköğrenim burs başvuru sonuçları da öğrencinin ad, soyad, doğum tarihi, T.C kimlik numarası, ve baba adı ile sorgulanabilecek izin içerisinde olacaktır.

2020 VGM BURSU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kurum tarafından yapılan açıklamada, ‘Yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra başlanacaktır. Başvuru sonuçları internet sitemiz üzerinden açıklanacak olup konu ile ilgili tüm duyular yine internet sitemiz üzerinden yapılacaktır.’ denildi. KYK burs sonuçları 7 Aralık Pazartesi günü erişime açıldı.

2020 VGM BURSU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim