Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla küresel anlamda mücadelenin tüm hızıyla devam ettiği şu günlerde ikinci dalga gerçeği ile karşı karşıyayız. Salgında kışın yaklaşmasıyla yeni vaka ve ölüm vakalarının artacağı yönündeki tahminler mevcut endişeyi daha da artırıyor.

7.70 BARAJINI AŞMIŞTI

Bununla birlikte para piyasalarındaki risk algısı da doğal olarak yüksek seyrediyor. Bunun bir neticesi olarak dolar karşısında birçok gelişmekte olan ülkenin para birimi büyük kayıp yaşarken Türk Lirası da bunlardan biri olmuştu. Tarihi rekorlara koşan dolar bir ara 7.70 barajını dahi kırmıştı. Ancak bu yükseliş dünkü Merkez Bankası faiz kararı sonrası fren yaptı.

Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? 25 Eylül 2020 Uzmanlardan son dakika altın fiyatları uyarısı

İktisat

Habere Git

DOLAR DÜN NE KADARDI?

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,6190 lira, avronun satış fiyatı ise 8,8800 lira olmuştu.

Peki bugün son dakika dolar fiyatlarında durum ne? 25 Eylül 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları ve dolar uzman yorumları:

DOLAR NE KADAR?

Güne düşüşle başlayan dolar şu an serbest piyasada yüzde 0,36 değer kaybıyla 7,5806 liradan işlem görüyor.

EURO NE KADAR, STERLİN NE KADAR?

Euro yüzde 0,48 artışla 8,8601’den; sterlin ise yüzde 0,47 azalışla 9,6781’den satılıyor.

DOLAR UZMAN YORUMLARI?

Faiz artırımının ardından TL’de görülen değerlenmenin bugün de etkisini sürdürmesi beklenebilir. Diğer yandan dün yükselişine ara vererek günü sınırlı bir düşüşle tamamlayan dolar endeksinin de gelişen ülke kurları açısından daha olumlu bir zemin ortaya koyduğunu belirtebiliriz. Bu çerçevede dolar/TL paritesindeki geri çekilme eğiliminin sürebileceği ve kurun bugün içerisinde 7,55 – 7,65 seviyeleri arasında hareket edebileceği belirtilebilir.

25 EYLÜL 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Editör: TE Bilisim