BTP Genel Başkanı Haydar Baş öldü mü? Yeni tip corona virüs (COVID-19) salgını küresel tehdit olmaya ve her gün binlerce can almaya devam ediyor. 11 Mart’tan bu yana Türkiye’de de görülmeye başlayan küresel salgının etkileri devam ediyor. BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın bir süre önce koronavirüs nedeniyle tedavi altına alındığı bildirilmişti. Yeni tip corona virüs nedeniyle tedavi görmekte olan Prof. Dr. Haydar Baş öldü mü? Trabzon Akçaabat’ta özel bir hastanede tedavi gören Haydar Baş’tan bugün sevenlerini yasa boğan haber geldi. BTP Genel Başkanı Haydar Baş, yaklaşık bir haftadır tedavi görmekteydi. Haydar Baş öldü mü? BTP Genel Başkanı Haydar Baş kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir? Haydar Baş, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

BTP Genel Başkanı Haydar Baş hayatını kaybetti! 

Memleketi olan Trabzon’da bir süredir koronavirüs (coronavirus) tedavisi görmekte olan 73 yaşındaki BTP Genel Başkanı Haydar Baş, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Prof. Dr. Haydar Baş’ın ailesinden 8 kişi daha corona virüs tedavisi görüyor.

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Sarıtaş Mahallesi, Corona Virüs vakaları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınmıştı.

Koronavirüs nedeniyle bir süredir memleketi Trabzon’da Sarıtaş Mahallesi’ndeki evinde bulunan BTP Genel Başkanı Haydar Baş ve ailesinden 8 kişinin ‘Covid-19’ testlerinin pozitif çıktığı belirtilmişti. Prof. Dr. Haydar Baş ve ailesinin, Corona Virüs nedeniyle Akçaabat’ta bulunan bir özel hastanede bir süredir tedavi gördüğü biliniyordu.

Prof. Dr. Haydar Baş kimdir, kaç yaşındaydı ve aslen nerelidir?

Prof. Dr. Haydar Baş 1947 (73 yaşında) Trabzon doğumludur.

Ayşe ve Hasan Baş çiftinin çocuğu olan Haydar Baş, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehir olan Trabzon’da aldı. Haydar Baş, 1970 yılında Erciyes Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.

Ardından yüksek lisans çalışmalarını yürütmek için Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi’nde “Veda Hutbesinde İnsan Hakları” konusundaki tezini tamamlayan Baş, kısa süre içerisinden doktorasını da burada bitirerek üniversite içinde çalışmaya başladı. Eğitimi süresince başarılı bir çizgide ilerleyen Baş, farklı konularda yazdığı tez çalışmaları sonucunda profesörlük unvanını da burada aldı.

Haydar Baş’ın Kariyeri

Akademik Kariyeri

Öğretim görevlisi olarak üniversitede görev alan Baş, daha sonrasında beş yıl Devlet Liselerinde, iki yıl Ticaret Liselerinde ve İmam Hatip Liselerinde olmak üzere 7 sene boyunca öğretmenlik yaptı.

Medya Patronu

Alanında birçok makale ve kitap ortaya çıkartan Baş, medya alanına girerek İCMAL, ÖĞÜT ve MESAJ dergilerini kurdu. Bu dergilerde yazarlık yapmaya devam etmektedir. Yazılı medyanın dışında televizyon sektörüne de giriş yapan Baş, Meltem TV, Mesaj TV, Yeni Mesaj Gazetesi gibi medya kuruluşlarının da sahibidir.

Parti Kurucusu

Siyasete de atılan Haydar Baş, Bağımsız Türkiye Partisi’nin kurulması için arkadaşı olan Prof. Dr. Ata Selçuk’u teşvik etti ve partinin genel başkanı yaptı. Kısa süre sonra Haydar Baş’ın kendisi Genel Başkanlık koltuğuna oturdu ve 2015 yılı itibarıyla halen görevine devam etmektedir.

Haydar Baş’ın Özel Yaşamı

Haydar Baş, hayatı boyunca 4 evlilik yaşadı. 1969 yılında Ayşe Baş ile imam nikahı ile evlendi, 6 Ağustos 1971 tarihinde resmi nikah yaptı. İkinci eşi Ankara Tıp Fakültesi’nde öğrenci olan “Emine Akdaş” ile 1989 yılında imam nikahı ile evlendi. Üçüncü eşi Ankara Tıp Fakültesi öğrencisi olan ve balerinlik yapan “Yıldız Yurtseven” ile imam nikahı ile evlendi. Dördüncü eşi ise 2004 yılında Yargıtay’ın 15. Dairesi’nin Üyesi olan İzzet Karadaş’ın kızı Sinem Karadaş’tı ve yine imam nikahı ile evlendi. Bu 4 evlilikten toplamda 18 çocuk sahibi oldu.

Haydar Baş’ın Kitapları

Milli Ekonomi Modeli Sosyal Devlet / Milli Devlet Imam-i Ali Hz. Fatima Veda Hutbesinde İnsan Hakları Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.v) 2 Cilt Dini ve Milli Bütünlüğümüze Yönelik Tehditler İslam’da Kadın Hakları Makalat Mektubat İslam ve Hz. Mevlana İslam’da Zikir Iman ve İnsan İnsan-ı Kamil ve Nefs Mertebeleri Hacc’ın Hikmetleri Hıristiyanlık ve Yahudilik Hikmetin Sırları Din Tahripçilerine Kur’an-ı Kerim’in Cevabı Dua ve Evrad Birliğe Doğru Veda Hutbesi ve Evrensel Beyanname Nefs Terbiyesi Varoluşun Gayesi: Zikrullah Yaşayan Kur’an: Sünnet Dar Bölge Yaygın Kalkınma Modeli Das Nationale Wirtschaftsmodell (Milli Ekonomi Modeli Almanca) Oluş Sırrı Hadikatü`l Cennah (Dua Kitabi) Niçin Türkiye? İmam Hasan İmam Hüseyin

Editör: TE Bilisim