Kosova Başbakan’ı olduğu günden beri lüks harcamaları ve Karadağ’a verilen toprak konularında tartışmaların odağında yer alan Ramush Haranidaj’a tepkiler artıyor. Muhalefet ülkede siyasi belirsizlik olduğunu belirterek erken seçim talebini dile getirmeye başladı. Haradinaj’ın olası bir seçimde koltuğu kaybetme riski bulunuyor.

ERKEN SEÇİM TALEBİ BÜYÜYOR

Kosova Demokratik Partisi (PDK) Başkan Yardımcısı Arsim Bajrami, Meclis’in hâlihazırda işlevsel olmadığına ve böyle bir durumun ümitsiz olduğuna dikkat çekerek, herhangi bir mutabakatın sağlanmaması halinde ülkenin seçimlere gitmesi gerektiğini söyledi. Kosova’nın devlet televizyonuna konuşan PDK Başkan Yardımcısı Arsim Bajrami, Sırbistan ile diyalog için daha hazırlıklı olunması amacıyla seçimlerin en kısa zamanda yapılmasını talep etti.

KRİTİK KONULARDA BİRLİK SAĞLANAMIYOR

PDK Başkanı ve aynı zamanda Meclis Başkanı olan Kadri Veseli, daha önce Sırbistan ile diyalog konusunda ortak tutum belirleme amacıyla iktidar ve muhalefetten iki partinin yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmeye ise Vetëvendosje-VV ve Kosova Demokratik Birliği-LDK temsilcileri katılmadı. LDK ayrıca Veseli tarafından davet edilen toplantılara katılmayacağını ve bu partinin ülkede erken seçimleri talep ettiğini bildirdi.

THAÇİ DE HARADİNAJ’I TEHDİT ETMİŞTİ

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi de geçtiğimiz günlerde Haradinaj’a “kendini düzeltmeyenler, çok kolay değiştirilebilir” mesajını vermişti. Cumhurbaşkanı Thaçi, sınırların “düzeltilmesi fikri konusunda tutumunu değiştirmezse yakın zamanda Hükümet başından gidebileceğini sözlerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim