Batuhan Gülşah / Atina / Özel Haber

Azerbaycan’ın başta Dağlık Karabağ başta olmak üzere yaklaşık 30 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan topraklarını kurtarma mücadelesi, Ege’nin karşı kıyısında yakından takip ediliyor. Yunanistan’da siyasi görüş farkı olmaksızın tüm yayın organları tamamen Ermenistan yanlısı bir tutumla ortaya çıktı. KKTC’yi tanımayan, Kıbrıs adasının Türk işgali altında olduğu propagandasını her daim kullanan Yunan medyası ve sosyal medya hesapları, Ermenistan işgalindeki Karabağ’ın Ermeni güçleri tarafından savunulmasını desteklerken zorlanıyor.

AÇIK DESTEK OLAMIYORLAR

Öncelikle burada Ermeni kuklası olan sözde bir devletin kurulduğunu tanımıyorlar. Eğer tanırlarsa Türkiye’nin KKTC’nin meşruluğunu tüm dünyaya anlatması yolunda engellerin kalkacağını düşünüyorlar. Dolayısıyla destek, Ermeni kukla devletini “Ermeni kontrolündeki bölgeler” olarak tanımlanarak geçiştiriliyor. Yani Yunan ve Rum medyası, Ermenistan’a Karabağ davasında destek verdiğini açıkça söyleyemeden Ermenistan’a Karabağ davasında destek veriyor.

KARA PROPAGANDAYA DESTEK

Bir diğer husus ise Ermeniler’in sivillere yönelik saldırılarını –ki Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye dün yapılan füzeli saldırılar bunun uç noktasını teşkil ediyor– görmezden gelerek Ermeni işgali altındaki bölgelerdeki hasarı ve Ermeni kayıplarını öne çıkarması. Gence’nin bombalanmasına misilleme olarak işgal altındaki Karabağ’ın en büyük kendi Hankendi’nin bombalanması, “Ermeniler’e yönelik yeni soykırım çabası” gibi ifadelerle basın ve sosyal medyada kendine yer buldu. Gence bombardımanı ise “Azerbaycan’ın SİHA ve İHAlarını konuşlandırdığı askeri üsler imha edildi” diyerek geçiştirilmeye çalışıldı.

Sosyal medyada Ermeni haber kaynaklarının Gence’ye yangın söndürmek için çalışmalar yapan sivil savunma görevlilerini “İşte Türk özel kuvvetleri üyeleri” diye tanıtma girişimi türü kara propaganda içerikler  de Yunan kaynaklarınca sorgusuz sualsiz doğru kabul edilerek paylaşıldı.

HALK SİYASİLERE TEPKİLİ

Öte yandan Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ermenistan tarafı ile kurdukları temaslarda Karabağ Sorununu çözümü için Yunanistan’ın diyaloğa teşvikini hatırlatmış ancak Ermenistan’a açıktan destek vermekten kaçınmıştı. Bu durum Yunan halkında eleştiri konusu olmaya devam ediyor ve “korkaklık göstergesi” gibi ifadelerle tepkiler dillendiriliyor.

Editör: TE Bilisim