Çay saatlerinde sıklıkla yapılan ancak özellikle de kandil gecelerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Kandil simidi tarifi, yapımı kolay kurabiye tarifleri arasında yer almakta. Kandil gecelerinde yapılan taptaze çıtır çıtır kandil simitlerinin Müslümanlara dağıtımı ve eşe dosta ikramı, Anadolu’muzun kadim geleneklerinden biri olarak bilinir. Siz de 1 saat kadar kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz nefis lezzetiyle kandil simitinin yapılışı ve malzemeleri için haber detayına göz atabilirsiniz. İşte Kandil simiti tarifi! Nefis Kandil simidi malzemeleri ve püf noktalarıyla en kolay anlatımı metnin devamında.

Kandil simiti tarifi! Nefis Kandil simidi malzemeleri ve püf noktalarıyla en kolay anlatımı

Özellikle kandil gecelerinin vazgeçilmez güzelliklerinden biri olan kandil simidi tarifine geçmeden önce kandil simidi malzemelerine bir göz atalım…

Kandil simidi malzemeleri;

1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1. 5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 125 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ/zeytinyağı 2 çay kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar un

Üzeri için;

1 yumurta akı Susam Çörek otu

Nefis Kandil simidi tarifi nasıl hazırlanır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker, yumurta sarısını karıştırın. Ardından un ve kabartma tozu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde hamur parçalarını uzun şeritler halinde yuvarlayıp iki ucunu birleştirerek küçük simitler elde edin. Simidi önce çırpılmış yumurta akına, ardından da susam veya çörek otuna bulayarak pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Püf noktası:

Üzerindeki yumurtalı kısmın daha pembe görünmesi için yumurta akına yarım çay kaşığı toz şekerle 1 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz.

Hamurda kullanacağınız sirke ve sıvıyağı, kurabiyelerinizin ağızda dağılmasını sağlayacaktır.

Şeker ve tuz oranını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz ancak tuz oranının şekere nispetle daha fazla olması tavsiye edilir.

Afiyet olsun…

Editör: TE Bilisim