Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu/Ankara

Diyanet TV’de canlı yayınlanan “İftarı Beklerken” programına konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs nedeniyle ramazanda evlerin birer mescide dönüştürüldüğünü, yuvalarda çocuklar ve eşlerle şu ana kadar tadılmayan güzelliklerin tadıldığını söyledi. Erbaş, “Yaşadığımız salgın tedbirli olmamızı gerektiriyor” uyarısında bulundu.

29 MAYIS’TAN İTİBAREN TEDBİRLERLE CAMİLERDEYİZ

Sağlık Bakanlığı’nın gece gündüz demeden bütün çalışanlarına salgın sürecindeki gayretlerinden dolayı teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye’nin salgınla mücadele noktasında dünyaya örnek olduğunu söyledi. Erbaş, yapılan araştırmalarda salgın sürecinde insanların ibadetlere olan ilgisinde ve kitap okuma oranlarında artış olduğunu dile getirdi. İslam’ın yeryüzünde insanoğluna nasip olmuş en büyük nimet olduğunu ifade eden Erbaş, “Kur’an-ı Kerim’den İslam dinini Rabbimizin bütün insanlığa kurtuluş vesilesi olarak gönderdiğini, bunun da en büyük nimet olduğunu öğreniyoruz. Bunu çok iyi bir şekilde anlamalıyız. İslam küçücük şeyleri dahi kurtuluşumuza vesile kılıyor” dedi. Kovid-19 tedbirleri kapsamında cemaatle namaza ara verilen camilerde yeniden cemaatle namaza başlanacağını belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, “29 Mayıs’tan itibaren Cuma namazlarımızla birlikte tedbirlerimizi alarak başlayacağız. Bununla ilgili geniş katılımlı bir toplantı yaptık. İçişleri Bakan Yardımcımız, Sağlık Bakan Yardımcımız da katıldılar. Perşembe günü yine bir toplantı yapacağız. Tedbirlerimizi alıp ondan sonra inşallah hasret, özlem bitecek” diye konuştu.

“ANNELER, BABALAR KUR’AN’A SARILMALIYIZ”

Prof. Dr. Ali Erbaş, ailenin önemine değindiği konuşmasında, “Anneler, babalar olarak Kur’an’a sarılmamız, Allah Resulü Efendimizin örneklerinden istifade etmemiz gerekiyor. Eğer Kur’an’a göre yaşarsak ve Allah Resulü Efendimizin hayatın her alanındaki örnekliğini hayatımıza yansıtırsak Rabbimiz zorlukları kolaylaştırır” ifadelerini kullandı. Bazı programlarda ‘evliliğin çok zor bir müessese, yürütülmesinin çok zor olduğu, aman aman acele etmeyin evlenmeyin, hayatınızı yaşayın, bekârlığın tadını çıkarın’ gibi birtakım sözler söylendiğini belirten Erbaş, “Bizim inancımıza göre doğru değildir. Rabbimiz, ‘içinizden bekâr olanları evlendiriniz’ buyuruyor. Bu görevi de cemiyete veriyor. Sorumluluk sahibi insanlara veriyor.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim