Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformu Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ‘tarımda üretim’ vurgusu yaptı.

3. Tarım Orman Şurası’nda alınan kararlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“3. Tarım Orman Şurası, 15 yıl aradan sonra ‘ORTAK AKIL BULUŞMASI’ temasıyla düzenlenmiştir. Şimdiye kadarki en geniş katılımlı şura olarak kayıtlara geçmiştir.

Sektörün tüm paydaşları görüşlerini, eleştirilerini ve geleceğe dair önerilerini özgür bir şekilde ifade etme imkanı bulmuştur.

21 ayrı çalışma grubunda bitkisel üretimden hayvan sağlığına, desteklemeden gıda güvenliğine, orman hukukundan balıkçılık ve su ürünlerine, tarımda teknolojik dönüşüme kadar çok geniş bir yelpazede kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler belirlenmiştir.

Tarım ve ormancılığı geliştirmek, sıkıntılarına çözüm bulmak için Sura’ya 50 binin üzerinde görüş iletilmiştir.

81 ilde düzenlenen toplantılara sektörle ilgili 7 bini aşkın insanımız katılmıştır.

Türk tarım ve ormancılığını daha ileri taşımak istiyorsak ‘ortak akılla’ şekillendirdiğimiz şura kararlarını yine ortak bir çabayla uygulamaya koymamız gerekmektedir.

Verimli tarım alanlarının azaldığı, su kaynaklarının giderek kıtlaştığı, denizlerin kirlendiği, iklimlerin değiştiği, hava olaylarının öngörülemez hale geldiği ürkütücü bir dönem içindeyiz. Bu yeni dönemin alamet-i farikalarından biri de toprağın, suyun, tarım alanların stratejik öneminin ve rekabetin artmasıdır.

Geçtiğimiz asırda yer altı kaynakları için yürütülen mücadelenin aynısı bugün tarım alanlarının ve su kaynaklarının kontrolü için verilmektedir.

Milletimizin gıda güvenliğini garanti altına almak ger ülke gibi Türkiye için de bir milli güvenlik meselesi haline gelmiştir.

Temel tarım ürünlerinde dışa bağımlı olmak en az savunma sanayinde dışa bağımlılık kadar tehlikelidir.

Tarım politikalarımızı işte bu gerçeklerin üzerine bina ediyor, tarımsal üretimi ekonomik boyutunun çok ötesinde ‘stratejik’ bir sektör olarak değerlendiriyoruz.

Milletimiz için çalışmaya, üretmeye, terk dönmeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim