Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Türkiye-Libya dostluğunun perçinlenmesi, darbeci Hafter’i destekleyen Yunanistan’da korkuyu daha da artırdı… Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac, önceki gün Ankara’ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya’nın geleceği konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu. Yunan medyası “Türkiye Cumhurbaşkanının yaklaşık 2,5 ay aranın ardından ilk uluslararası konuğu Serrac oldu.

“TÜRKLER HAZIRLIK YAPIYOR”

Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması ve Askeri İşbirliği Anlaşması’nın geliştirilmesi ile arama ve sondaj faaliyetlerinde işbirliğinin ilerletilmesi konuları Yunanistan’ın bölgedeki çıkarları için büyük tehdit oluşturuyor. Rodos, Karpathos, Girit gibi adalarımızın kıta sahanlığını çalmayı hedefleyen Türkler, Girit’in güneyinde sözde anlaşmanın Libya’da düşen kısmında da araştırma yapmak için hazırlanıyor” ifadelerine yer verildi.

KKTC KORKUSU HATIRLATILDI 

Libya ordusunun Trablus’da tam kontrolü sağladığı dakikalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Libya’yı lejyonerlerin eline bırakmayacağız” derken, bu ifadeler de darbeci Hafter’i destekleyen Yunan basınında geniş yer buldu. “Erdoğan Libya sorununa dahil olduktan sonra her şey Serrac lehine değişti. Hafter, Trablus’u tamamen alacak derken şehir artık Serrac güçlerinin kontrolünde.

Bundan cesaret alan ikili, işbirliğini gün geçtikçe artıracak ve Hafter karşısında daha fazla ilerleme olduğu takdirde bizim de ulusal güvenliğimiz tehdit altına girecek” diyen Yunan yazılı ve görsel basını, “Eğer Serrac bölgede gücünü istikrara kavuşturursa Libya yeni bir KKTC olacak” korkusunu yeniden gündeme getirdi.

“TÜRKİYE İLE ÇATIŞMAYA HAZIRIZ”

Öte yandan Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, Türk gemilerinin Yunan kıta sahanlığına girmesi durumunda askeri müdahale için hazır oldukları tehdidini savurdu. Televizyon kanalı Star’a konuşan Panayotopulos, “Biz savaş istemiyoruz ancak egemenlik haklarımızı korumak için bu seçeneği de ele alıyoruz. Türkler kıta sahanlığımıza girmeye çalışırsa müdahale edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim