Muğla’da öldürüldükten tüm Türkiye’nin konuştuğu Pınar Gültekin cinayetine ilişkin katil Metin Cemal Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da tutuklandı. Yapılan soruşturmalar sonucundan daha önce serbest bırakılan Mertcan Avcı katile yataklık etmek ve delil karartmak suçlarından tekrardan yakalandı. Peki, Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı kimdir? Mertcan Avcı neden tutuklandı? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

PINAR GÜLTEKİN’İN KATİLİ CEMAL METİN AVCI’NIN KARDEŞİ MERTCAN AVCI KİMDİR? MERTCAN AVCI NEDEN TUTUKLANDI?

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cansız bedeni 5 gün sonra Muğla’da bulunurken, soruşturma kapsamında kentte bar işleten Metin Cemal Avcı tutuklanmış ve suçunu da itiraf etmişti.

Zanlı Pınar Gültekin’in kendisine şantaj yaptığını, evli olduğu için aralarındaki ilişkiyi eşine söylemekle tehdit ettiğini de iddia etmişti. Avcı, cinayeti tek başına işlediğini, sonrasında Pınar’ın cesedinin varile konması ve taşınmasını da tek başına yaptığını anlatmıştı. Ancak olay yerinde ikinci bir kişinin de olduğu şüphesi hep gündemdeydi. Gültekin ailesi de bu şüpheyi dile getiriyordu.

Öldürülüp varile konulduktan sonra yakılmıştı! Pınar Gültekin’in katiline yardım eden kişi de tutuklandı

TELEFON SİNYALİ ELE VERDİ

Tutuklu zanlı Metin Cemal Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın (26) telefon sinyallerinin abisiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine Mertcan Avcı da gözaltına alındı. Mertcan Avcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DELİL KARARTMAKLA SUÇLANIYOR

Ancak sinyaller olay gününden hemen sonra Pınar’ın kayıp olduğu dönemde olduğu için bu zanlı olaydan sonra abisiyle birlikte olay yerine giderek ‘delil karartmakla’ suçlanıyor. Cinayete herhangi bir şekilde yardım ettiğine ettiğine dair bir suçlama veya delil yok.

Editör: TE Bilisim