Milliyetçi Hareket Partisi genel merkez binasının bahçesinde, hatta önündeki kaldırımda tek bir ağaç bulunmamaktadır. Çim, mazı ve birkaç gül fidanından ibaret bir bahçe düzenlemesi yapılmıştır. Yaprağı dökülen bitkilerden ve

ağaçlardan Sayın Devlet Bahçeli’nin pek hazzetmediğini onu yakından tanıyan herkes bilmektedir. Çeşitli nedenlerle kendisine gönderilen saksılı bitkilerin dökülen yaprakları olmaması, sadece ve sadece iğne yapraklı olması gerektiğini bilen bilir, bilmeyenlere de özel kalem görevlileri kibarca hatırlatırlar.

Muzaffer Özekin

Siyasi çevreler, yazılı ve görsel medya mensupları, akademisyenler, araştırmacılar ve analiz komisyonları Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yaşadığı büyük hezimetin nedenleri hakkında çeşitli fikirler yürütmektedirler. MHP’nin dibe vurması ve başarısızlığı hakkında onlarca, hatta yüzlerce sebep ileri sürülebilir.

Ben gördüğüm ve fark ettiğim tek bir hususu anlatacağım. Bu, Sayın Devlet Bahçeli’nin kişiliği ve davranış biçimi hakkında bir ipucudur ve sanırım birçok şeyi anlatmaktadır.

İsteyen gidip bakabilir; Milliyetçi Hareket Partisi genel merkez binasının bahçesinde, hatta önündeki kaldırımda tek bir ağaç bulunmamaktadır. Çim, mazı ve birkaç gül fidanından ibaret bir bahçe düzenlemesi yapılmıştır. Yaprağı dökülen bitkilerden ve ağaçlardan Sayın Devlet Bahçeli’nin pek hazzetmediğini onu yakından tanıyan herkes bilmektedir. Çeşitli nedenlerle kendisine gönderilen saksılı bitkilerin dökülen yaprakları olmaması, sadece ve sadece iğne yapraklı olması gerektiğini bilen bilir, bilmeyenlere de özel kalem görevlileri kibarca hatırlatırlar.

Sayın Devlet Bahçeli’nin oturmakta olduğu evinin bahçesine ağaç dikmemesi üzerine komşuları, bir gazeteye yazı göndererek, kendi evlerinin bahçeleri gibi, onun da bahçesini ağaçlandırmasını talep etmişlerdi. Sayın Devlet Bahçeli de iğne yapraklılardan yana tercihi kullanarak bahçesini ağaçlandırmış idi.

Sayın Devlet Bahçeli’nin genel başkanlık döneminde birçok ülkücü, fikirlerine ve çalışmalarına önem verilmediği ve MHP’de kendilerine uygun yer ve çalışma imkanı bulamadığı için ya ayrılmak zorunda kalmışlar ya da parti içindeki ekip tarafından bir şekilde paketlenip gönderilmişlerdir. Öğrencilik dönemlerinden olgunluk dönemlerine kadar bir ömür verdikleri hareketten ayrılmak zorunda kalan ülkücü aydınlar, gittikleri sağdaki ve soldaki partilerde el üstünde tutulmuşlar, belediye başkanı, milletvekili, komisyon başkanı ve bakan yapılmışlardır.

Düşünen, okuyan, araştıran, yazan, üreten iyi yetişmiş ülkücüler, gittikleri partilerde Türkiye’mize hizmet yolunda başarılı çalışmalar yapmaktadırlar.

Dökülen yapraklardan hazzetmeyen Sayın Devlet Bahçeli, MHP ağacından dökülen bu yaprakları pek de umursamamıştır.

Ağaç hakkındaki bir Türk halk bilmecesi, sanki MHP ağacını da anlatmaktadır.

“Meyvesini el alır

Yaprağını yel alır

Ne yorulur bezersin

Ne yürüyüp gezersin”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin düşürüldüğü kötü durumdan nasıl kurtulacağı, nasıl toparlanacağı, nasıl değiştirileceği hakkında birçok görüş belirtilebilir. MHP’nin kurtuluşu ağacın asıl kuru yaprakları olan Sayın Devlet Bahçeli ve ekibinin parti yönetimini bırakmaları ile gerçekleşebilir. Büyük değişimler küçük bir dokunuşla başlar. MHP’nin başına gelecek olan yeni genel başkan ve ekibi, eğer genel merkez binasının bahçesine iğne yapraklı olmayan bir ağacı dikebilecek zihniyette ve psikolojik yapıda olabilirlerse; MHP sorunlarından ve engellerinden kurtuluş yoluna girebilecektir. Yeni yönetim, genel merkez bahçesine ilk ağacı diktikten hemen sonra Fetöröfleri kesinlikle partiden temizleme işine girişmeli ve daha sonra diğer tedbirleri almalıdır.

Editör: TE Bilisim