Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 15 Mayıs 2020 günü, yatırımcılar yine bu soruya cevap arıyor. Koronavirüs salgınına bağlı risk algısı varlığını korurken özellikle dolar ve petrol fiyatlarındaki değişimler de altın fiyatlarına doğrudan etki ediyor.

ALTIN FİYATLARI DÜN NE KADARDI?

Dün, dolar kurundaki düşüşe karşın altınının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 385,2 liradan tamamladı.

Dolar düşer mi yükselir mi? 15 Mayıs 2020 dolar ne kadar oldu? Dolar uzman yorumları

İktisat

Habere Git

Peki piyasalarda bugün durum ne? Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 15 Mayıs altın fiyatları ne kadar? İşte cumhuriyet, çeyrek altın fiyatı son durum ve uzman yorumları:

15 MAYIS 2020 ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Alış: 383 lira

Satış: 386 lira

ÇEYREK ALTIN NE KADAR

Alış: 621 lira

Satış: 633 lira

YARIM ALTIN NE KADAR?

Alış: 1.241 lira

Satış: 1.267 lira

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Alış: 2.554 lira

Satış: 2.580 lira

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Fed Başkanı Jerome Powell’ın önceki günkü “negatif faizi bir araç olarak düşünmüyoruz” açıklaması, kötü gelmeye devam eden ABD ekonomik verileri ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalgaya ilişkin artan endişelerin risk iştahını azalttı. Bu durum altının ons fiyatını destekledi. Bu da altında düşüşün önüne geçti.

Bugün, yurt içinde Merkez Bankası’nın beklenti anketi ve bütçe verileri, yurt dışında ise ABD’de sanayi üretimi ile Euro Bölgesi’nde büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip ediliyor. Teknik olarak altının ons fiyatında 1.740 dolar direnç, gram altında ise 375 lira destek konumunda.

Editör: TE Bilisim