Bosna Hersek’in AB üyesi Hırvatistan ile sınır şehirlerinden Bihac’da “geçiş” yapabilmek için bekleyen düzensiz muhacirler, yollarına devam etmelerine engel olan Hırvat polisinden şikayet ederken, Una-Sana Kantonu’nda bulunan 4 bin muhacirden 3 binine ev sahipliği yapan Bihac kenti sakinlerinin ise göçmenlerin yarattığı sorunlardan dertli oldukları aktarılıyor.

Bihac’da yurt ve etrafındaki yeşillik alana kurdukları çadırlarda kalan düzensiz muhacirler, çıkardıkları sorunlarla gündeme geliyor.

“SADECE YÜZDE 10’U YARDIMA MUHTAÇ”

Öğrenci yurdunun yakınlarında yaşayan Djemal Tulic, düzensiz muhacirlerin bölgede huzursuzluğa neden olduklarını ifade ederek, aralarında yalnızca yüzde 10’unun gerçekten yardıma muhtaç olduğunu savundu.

Tulic, insanların artık yurdun yakınlarından geçmeye korktuklarını öne sürerek, kendi aralarında sık sık kavga eden düzensiz muhacirlerin yarattığı taşkınlıkların bazı asayiş sorunlarına yol açtığını söyledi.

MUHACİRLERDEN DARP İDDİASI

Tek istekleri yola devam etmek olan Bihac’daki öğrenci yurdunda kalan düzensiz muhacirler ise AB yolunda karşılarına çıkan en büyük engelin Hırvat polisi olduğuna işaret ediyor.

Düzensiz muhacirler, Hırvat polisinin kendilerini darp ederek telefonlarına el koyduğunu öne sürüyor.

Una Sana Kantonu Polis müfettişlerinden Adnan Beganovic de düzensiz muhacirlerin yerleştirildikleri Bihac ve Velika Kladusa’da sorun teşkil etmediklerini belirterek, “Onların amacı Bosna Hersek’te kalmak değil, üçüncü ülkelere gitmek” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim