İçişleri Bakanlığından koronavirüs salgınına karşı tedbir amaçlı uygulanan sokağa çıkma yasağı hakkında açıklama yapıldı.

Yasağın yarın gece saat 24.00’a kadar devam edeceği belirtilen açıklamada vatandaşların mağdur olmaması için ekmek gibi zorunlu ihtiyaçların valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan vefa sosyal destek grupları, yerel yönetimler, muhtarlar ve fırın esnafı vasıtasıyla karşılandığı ifade edildi.

63 MİLYON EVDE KALDI

Bakanlık ayrıca 31 ilde toplam 63 milyon 640 bin vatandaşın neredeyse tamamının sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerinde kaldığı belirtilere alınan karara yüksek bir oranda uyum sağlandığı vurgulandı.

YASAĞI DELEN 2 BİNDEN FAZLA KİŞİYE CEZA

Öte yandan bazı illerde az sayıda da olsa alınan kararlara uymayan vatandaşların olduğu belirtilen açıklamada Umumi Hıfzıssıhha ve TCK’nın ilgili kanun maddeleri kapsamında adli ve idari işlem uygulandığı ifade edildi. Bakanlık bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren kuralı ihlal eden 2 bin 756 kişiye adli/idari işlem gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere, göstermiş oldukları duyarlı yaklaşımdan dolayı vatandaşlara teşekkür edildi.

Editör: TE Bilisim