T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önderliğinde, Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan kılavuzun kriterlerini yerine getiren Pınar Süt; İzmir, Eskişehir ve Şanlıurfa’daki fabrikalarındaki denetimi başarıyla geçti ve “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi”nin sahibi oldu. Pınar Süt, üç fabrikasında da Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı’nın şartlarını sağladı.

3 FABRİKA DENETLENDİ

1973 yılından bu yana Türkiye’de sağlıklı nesillerin yetişmesine öncülük eden Pınar Süt, üç fabrikasında da Avrupa Birliği standartlarında üretim yapıyor. Sadece 2019 yılında Pınar Süt tesislerinde 14,5 milyon TL’lik yenileme ve bakım çalışması yaptıklarını belirten Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, “Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecini daha ülkemize gelmeden takip etmeye ve önlemler almaya başladık. Tüm ürünlerimizde uyguladığımız ‘Pınar Süt Kalite Kriterleri’ çerçevesinde gıda güvenliği şartlarının sürekliliğini sağlamak adına 132 noktada analizler yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda Türk Standartları Enstitüsü’nün hazırladığı Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni de almayı başardık” dedi.

AB STANDARTLARINDA ÜRETİM

Pınar Süt’ün, Avrupa Birliği standartlarında üretim yapan ve Pınar Süt kalite anlayışını benimsemiş 18 binden fazla üreticiden süt tedarik ettiğini dile getiren Gürkan Hekimoğlu, “Salgın döneminde aldığımız önlemler ile hem tedarikçilerimiz hem çalışanlarımız hem de tüketicilerimizi koruyup, Türkiye’yi sağlıklı ürünlerle buluşturuyoruz. Bu zor günlerde tedarikten üretime, satıştan tüketiciye kadar tüm süreçlerimizde emeği geçen çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim