Geçtiğimiz haftalarda, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/2) için sonuçların açıklanacağı tarih merak konusu oldu.

Ekim ayına kısa bir süre kala, YDS’ye katılım sağlayan adaylar YDS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM sınav takvimine göre, 2019-YDS/2 sonuçları 1 Ekim’de açıklanacak. Adaylar, YDS sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

YDS HAKKINDAKİ KARARNAME

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır. YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır.

Editör: TE Bilisim