Onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’te her yıl meydanlarda düzenlenen kültürel etkinlikler, bu yıl koronavirüs pandemisine karşı alınan tedbirler nedeniyle gerçekleştirilemiyor. Bu bağlamda İstanbul Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği Dijital Ramazan sevinci, belediyenin resmi sosyal medya kanalları üzerinden yayınlanarak vatandaşlara ulaştırılıyor.

Söz konusu etkinlikle, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında 31 ilde sokağa çıkma yasağının ve diğer illerde de kısıtlamanın uygulandığı şu günlerde evlerinde zaman geçiren vatandaşların, Ramazan-ı Şerif coşkusunu doyasıya yaşaması amaçlanıyor.

Ramazan-ı Şerif’in ilk gününde ekranlara konuk olan Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Erem Şentürk’ün sunduğu ‘İftara Doğru’ programına, sosyal mecralarda vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

‘EREM ŞENTÜRK’LE İFTARA DOĞRU’

24 Nisan Cuma günü saatler 17.20’yi gösterdiğinde Belediyenin kurumsal sosyal medya hesapları ve Youtube kanalı üzerinden yayınlanmaya başlayan programlarda ilk gün Nimet Yılmaz’ın ‘Ramazan Mutfağı’, Başakşehir Merkez Camii İmam-Hatibi Abdülhalık Selman’ın ‘Dini Sohbetler’i, Tasavvuf Musikisi Dinletisi, Fatma Beyza Tütüncüoğlu’nun ‘Çocuk Masalları’ ve Spor eğitmenini Ali Durademir’in ‘Ramazan Egzersizleri’ izleyicilerle buluştu.

Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Erem Şentürk de, ‘İftara Doğru’ programında ilahi sanatçısı Mustafa Demirci ile birlikte hanelere konuk oldu. İftara bir saat kala başlayan ve Ramazan-ı Şerif ayı boyunca farklı konuklarla ekranlara gelecek olan program, seyirci tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Ünlü radyocu Hopdedik Ayhan ‘Radyo Sokağı’nda

Geçtiğimiz aylarda ‘Mutluluğun Sesi’ sloganı ile yayın hayatına başlayan Radyo Başakşehir ise sadece ilçe sakinlerine değil dünyanın dört bir yanındaki dinleyicilerine Ramazanın coşkusunu yaşatıyor.

Mukabele programının yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Radyo Başakşehir’e canlı yayın konuğu oldu. Türkiye’nin önde gelen radyocularından Hopdedik Ayhan ise “Radyo Sokağı” konseptiyle dinleyiciyle buluştu. Hopdedik Ayhan ile başlayan program serisinde Mehmet Çelikyay’dan Düşbahçesi Ali’ye, Adem Metan’dan Talha Bora Öge’ye, Afrikalı Ali’den Gönül Dostu Şener’e kadar beğeniyle dinlenen isimler, mutluluğun sesi mikrofonlarından Başakşehirlilere seslenecek.

Editör: TE Bilisim