Başkasına ait mal varlığını zorla üzerine geçirdiği iddiasıyla haklarında dava açılan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş ve 12 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

10 SANIK BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti, Haydar Baş’ı “Nitelikli yağmaya azmettirme” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından beraatine, “Resmi belgede sahtecilik suçuna azmettirme” suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Haydar Baş hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının devamına da karar veren mahkeme heyeti, Haydar Baş’ın 5 adet taşınmazı üzerindeki tedbirin karar kesinleşinceye kadar aynen devamına hükmetti. 2 sanığın daha ceza aldığı davada, 10 sanık ise beraat etti

2 SANIK DAHA CEZA ALDI

Davada ayrıca Lütfullah Önder’in “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Maşallah Tarhan’ın “Kasten yaralama” suçundan 3 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Diğer 10 sanık ise tüm suçlardan ayrı ayrı beraat etti.

ÜYE HAKİMDEN MUHALEFET ŞERHİ

Üye hakim, Lütfullah Önder ve Haydar Baş’a verilen hapis cezalarına muhalefet şerhi koydu. Muhalefet şerhinde üye hakim, Baş ve Önder’in mahkumiyetine yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraat kararı verilmesi kanaatinde olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim