Fatih Karagümrükspor’un 1. Lig’e çıkmasında büyük pay sahibi olan Erkan Zengin ile Karagümrük arasındaki yolun sonuna gelindi. Erkan Zengin kulüpten ayrıldığını açıkladı. Futbolseverler Erkan Zengin kimdir sorusunu ve Erkan Zengin’in başarılarını merak ediyor. Peki, Erkan Zengin kimdir? İşte detaylar…

Tecrübeli futbolcu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ayrılığı duyururken, “Karagümrükspor kulübüyle olan sözleşmemi, Başkanımız Süleyman hurmayla yaptığımız fikir alışverişi neticesinde saygı ve sevgi çerçevesi içinde ayrılmış bulunmaktayım. Karagümrükspor taraftarına desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli futbolcu takım kaptanlığı görevini üstlendiği İstanbul ekibinde Cüneyt Dumlupınar’dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilmişti. Karagümrük, Erkan Zengin yönetiminde çıktığı 3 maçta; 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşamıştı.

Erkan Zengin kimdir?

Erkan Zengin 9 yaşında Hammarby IF takımı altyapısında futbola başlayan Erkan Zengin daha sonra İsveç 3. Liginde forma giymiş ardından kiralık olarak Beşiktaş, Eskişehirspor forması giymiş günümüzde iseTrabzon Spor’da futbol yaşantısını sürdürmeye devam etmektedir.

Erkan Zengin Konya Kulu’ludur. Bu dönemlerde Türkiye’den de teklifler gelmeye başladı. Özellikle Beşiktaş ısrarla Erkan Zengini transfer etmek istedi. Bu kulübün yoğun ısrarları sonucu her iki takım 2009 yılının Ocak ayında anlaştı. Erkan Zengin Beşiktaş formasıyla ilk maçına 28 Ocak 2009 tarihinde Antalyaspor ile oynanan Türkiye kupasında çıktı. Süper toto süper lig de ise ilk olarak Trabzonspor karşılaşmasıyla forma giydi.

Erkan Zengin 2010 senesinde Eskişehirspor kulübüne kiralık olarak gitti. Vestel Manisaspor karşısında ilk defa Eskişehir formasını terletti. Eskişehirsporda birlikte çalıştığı Rıza Çalımbay ve Bülent Uygun tarafından sürekli ilk 11 de şans buldu. Erkan zengin İsviçre’nin Ümit milli takımında forma giydi. Ancak A milli takımı konusunda kararsız olan Başarılı futbolcu tercihini Türkiye’den yana kullandı.

Editör: TE Bilisim