Gelinim Mutfakta bugün kim birinci olacak? Kanal D ekranlarında hafta için her gün izleyiciyle buluşan Gelinim Mutfakta programında heyecan sürüyor!.. Günün birincisi ve çeyrek altının sahibinin kim olduğunu merakla bekleyen takipçiler 21 Şubat 2020 Cuma Gelinim Mutfakta kim birinci sorusunun cevabını araştırıyor. Gelinlerin kayınvalidelerden en yüksek puanları alabilmek için kolları sıvayıp hünerlerini konuşturduğu eğlenceli program Gelinim Mutfakta, izleyiciden büyük ilgi görmeye devam ediyor. Ayrıca programın dünkü menüsünde ‘Patatesli üçgen börek’ tarifi vardı. Gelinler en lezzetli Patatesli üçgen börek hazırlamak için yarıştı. Böreğin nasıl yapıldığına içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Bugün en yüksek puanı alarak birinci olan gelin çeyrek altının ve altın bileziklerin sahibi olacak! Gelinim Mutfakta 21 Şubat Cuma kim birinci? İşte 21 Şubat 2020 Gelinim Mutfakta günün, haftanın birincisi ve dünün yemeği ‘Patatesli üçgen börek’… Bilgiler haberimizin içeriğinde olacak.

Gelinim Mutfakta 21 Şubat Cuma kim birinci? İşte 21 Şubat 2020 Gelinim Mutfakta günün, haftanın birincisi

21 Şubat 2020 Gelinim Mutfakta’da büyük rekabette ilk hafta eleme yapılmadı. Özlem Gelin ve Nurten Kayınvalide elenecekti, ancak bu hafta eleme yapılmadı. Yarışma haftaya aynı yarışmacılarla devam edecek.

17 Şubat’ta En düşük puanını alan gelini 9 puanla Elif oldu. Günün 2. en düşük puanını 11 puanla Özüm aldı. Günün en düşün puanını alan 3. gelini 13 puanla Ezgi, günün en yüksek puanını alarak çeyrek altının sahibi olan gelin 16 puanla Özlem oldu.

18 Şubat’ta günün en yüksek puanını alarak çeyrek altının sahibi olan gelin 14 puanla Özlem oldu. Diğer gelinler ise 11 puan alarak eşit duruma geldiler.

19 Şubat’ta günün en düşük puanını alan gelini 4 puanla Özlem olarak açıklandı. Özlem’in ardından en düşük puanı alan ikinci gelinse 10 puanla Özüm oldu.17 puan elde eden ve çeyrek altının sahibi olan gelinse Ezgi olarak duyuruldu. Elif Akçam ise 14 puanla ikinci oldu.

Gelinim Mutfakta dünün yemeği ‘Patatesli üçgen börek’

Dün yayınlanan ( 20 Şubat 2020 Perşembe) tarihli Gelinim Mutfakta programında Patatesli üçgen börek vardı. Programı kaçıran okurlarımız için işte Patatesli üçgen börek tarifi, malzemeleri ve yapılışı;

‘Patatesli üçgen börek’, yapılışı için gerekli malzemeler;

3 adet yufka 3 adet orta boy patates 1 adet orta boy soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için;

100 gr Tereyağı Yarım çay bardağı nişasta

Üstü için;

1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı Çörekotu

Patatesli üçgen börek nasıl yapılır?

Öncelikle iç harcını hazırlamak için patatesleri soyun ve haşlayın. Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın. Orta ateşte soğanlar pembeleşince patatesleri ekleyin, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karıştırın. 1 Dakika kadar kavurup ocaktan alın.

Yufkanızı tezgaha serin ve üstüne fırça yardımıyla erittiğiniz yağı boş yer bırakmadan sürün. Yağın üstüne bir süzgeç yardımıyla bir miktar nişasta serpin. 2. yufkayı ilkinin üstüne serin ve aynı işlemi burada da uygulayın. Son yufkayı da serin ve soslayıp nişasta serpin.

Hazırladığınız patatesli iç malzemesini yufkanın her iki ucuna yatay olarak bir şerit halinde yerleştirin. Yufkayı iki ucundan ortaya doğru kıvırın ve ortadan bıçak yardımıyla bölün. Üçgen şeklinde dilimleyin, üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serperek 180 derece önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Dinlendirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Gelinim Mutfakta Elif Akçam geri döndü! İşte 17 Şubat pazartesi Gelinim Mutfakta yarışmacıları

Editör: TE Bilisim