Bir süredir İzmir’de yaşayan Mehmet Kağan Karaca, oradaki sokak çocukları görünce etkilendiğini ve bu sebeple “Üşüyen Eller” projesini başlattığını belirterek, “Bir kış günü İzmir’de üniversite öğrencisiyken aklıma geldi. Sosyal bir proje yapma isteğim ve çocuklara olan sevgim beni bu yardım kampanyasını yapmaya teşvikk etti. Temel amacım, soğuktan en çok etkilenenlerin yani çocukların minik ellerinin üşümemesiydi” dedi.

“PROJEYİ 2015 YILINDA BAŞLATTIM”

Amaç dezavantajlı ailelerin, yetimlerin ve özellikle muhacir çocuklarına küçücük bir yardım da olsa projeyi başlattığını vurgulayan Karaca, “2015 kışında dezavantajlı olarak nitelendirdiğimiz sokak çocukları, ülkelerinden göçmek zorunda kalanlar, yetimler ve maddi imkansızlık çeken ailelerin çocukları için yardım kampanyası başlattım. Yardım kampanyası için ihtiyacımız olan ana malzemeleri yani eldiven, atkı ve bere. Yaş sınırı ise 4-11 yaş arası daha önceden tespit ettiğim çocuklara yine bu projeyi anlattığım ve bana destek veren gönüllü arkadaş grubumla birlikte evlerin kapılarını tek tek çalarak atkı, bere ve eldivenleri dağıttık” ifadelerini kullandı.

“HEDEF PROJEYİ 81 İLE ÇIKARTMAK”

Malzemeleri arkadaşlarının yardımıyla toladığını ve onun hedefi projenin bütün Türkiye’yayılmasını olduğunu diyen Karaca, “Malzeme teminini ise kendim ve benim gibi gönüllü arkadaşlarımın bütçesiyle yaptık. İzmir’de başlayan Üşüyen Eller macerası 2016-Ankara, 2017-İstanbul, 2018-Bursa olmak üzere devam ediyor. Anadolu insanının yardımseverliği ve mazlum coğrafyalara uzanan yardım elini kendi çapımda ülkemde yaşatma amacı güttüm. Hedefim daha fazla gönüllüye ulaşarak proje kapsamını en kısa zamanda 81 ile çıkartmak” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim