Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığının toplu açılış töreninde konuştu.

Fırat Kalkanı Harekatı’nda, alçak DAEŞ terör örgütünün kahpe saldırısında şehit düşen Mehmetçiklere Allah’tan rahmet dileyen Yıldırım, Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

“Evet acımız büyük ama öfkemiz daha büyük. Kararlılığımız da bir o kadar büyük. Kim, hangi alçak, hangi hesabı yaparsa yapsın, 79 milyonun kardeşliğini, birliğini, beraberliğini bozamayacak, zarar veremeyecek.” diyen Yıldırım, bu toplu açılışın, bu kararlılığın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Başbakan Yıldırım, “Bütün bunlar şunu gösteriyor, alçak terör örgütleri, şer odakları ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar Türkiye, bu aziz millet medeniyet yolculuğundan asla dönmeyecektir. Ülkemize birçok eser kazandırıyoruz, bu yolda hiçbir engel tanımıyoruz. Türkiye’yi durdurmak isteyen içerideki ve dışarıdaki ihanet odaklarının yaptıklarına zerre kadar itibar etmiyoruz, asla pabuç bırakmıyoruz. Terörün arzuladığı şey hayatı yavaşlatmak ve insanların moralini bozmak. Terörden korkmayacağız, terörü korkutacağız.” diye konuştu.

‘AK Parti farkı bu’

Binali Yıldırım, 26 Aralık’ta Türkiye’nin büyük bir eserini daha açacaklarını belirterek, “130 yıllık hayal gerçek oluyor. Ilgaz tünelleri hizmete giriyor. İki tane tünel, her birinin boyu 6,5 kilometre. İkisini uç uca koyduğunuz zaman 13 kilometre ediyor. 13 kilometrelik tüneli 2,5 yılda tamamladık. 3 bin metrelik Bolu Dağı Tüneli 17 yılda tamamlandı. 17 yılda 3 bin metre, 2,5 yılda 13 bin metre işte AK Parti farkı bu.” dedi.

Vatandaşlar yola düştüğünde, hızlı trene bindiğinde, hava yolunun halkın yolu olduğunu gördüğünde ülkenin hizmetlerinin nereden nereye geldiğini fark ettiğini söyleyen Yıldırım, iletişimde, akıl yollarında bölge farkını ortadan kaldırdıklarını, artık ülkenin her tarafında akıllı telefon ve bilgisayarların rahatlıkla çalıştığını bildirdi.

‘Binlerce eserin açılışını yaptık’

Başbakan Yıldırım, “İnsan odur ki bıraka bu dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.” anlayışıyla yola çalıştıklarını, 14 yıl içinde bir eser değil, binlerce eserin hem temelini attıklarını hem de açılışını yaptıklarına değindi.

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethederken gemileri karadan denize indirdiğini, torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının trenleri ve arabaları denizin altından geçirdiğini anımsatan Yıldırım, ecdadına layık olan torunların Türkiye’nin geleceği için gece gündüz demeden çalışmaya, üretmeye, vatandaşın yolunu da gönlünü de yapmaya gayret ettiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim