İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu milletin canını yakanların canını yakacağız. Bu sözlerin muhatabı PKK’dır, KCK’dır, DAEŞ’tır, FETÖ’dür, YPG’dir.” dedi.

Soylu, güvenlik güçlerinin operasyonları neticesinde PKK‘nın en büyük gelir kaynağı olan uyuşturucu ticaretinden büyük bir darbe yediğini belirterek, “Örgüte katılımlar tarihin en düşük seviyesine gerilemiştir” şeklinde konuştu.

“Hedefimiz korucu yaş ortalamasını 32’ye düşürmek”

Korucuların yaş ortalamasının 42 olduğunu ve yaş ortalamasını düşürmek istediklerini belirten İçişleri Bakanı Soylu şunları söyledi:

“Bugün korucu yaş ortalamamız 42’dir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın vermiş olduğu talimatla birlikte bu yaş ortalamasını aldığımız tedbirlerle yani 50 yaşın üzerindekileri emekliliğe sevk ederek, 45-50 yaş içerisindeki korucularımıza da 6 ay içerisinde karar vermeleri durumunda hem emekli olacaklar hem tazminat alacaklar hem de yerlerine yakınları korucu olacaklar. Böylece de hedefimiz korucu yaş ortalamasını 32’ye düşürmektir.”

“PKK sempatizanlarını ihbar edin”

İçişleri Bakanı Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletin atacağı her adım mutlaka halkın desteğine muhtaçtır. Bizim en büyük gücümüz milletimizdir. Buradan aziz milletimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum; Bu, bir topyekun mücadeledir. Bulunduğunuz yerlerdeki PKK sempatizanlarını, köylerde vatandaşa baskı yapanları polise ve jandarmaya ihbar edin. Net bir şekilde köşeye sıkışmış bu hain örgütten bu ülkeyi mutlaka kurtaracağız.”

Editör: TE Bilisim